koronakriza

Zaposlenici Googlea radit će od kuće do ljeta 2021. godine: Većini se više sviđa rad od kuće

Image
Foto: Shutterstock

Šef tvrtke Sundar Pichai posebno želi pomoći radnicima koji se moraju brinuti o djeci

27.7.2020. u 15:55/ Hina

Google je odlučio da će njihovi zaposlenici raditi od kuće barem do srpnja iduće godine, objavio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na upućene izvore. Glavni izvršni direktor tvrtke Sundar Pichai osobno je donio odluku prošloga tjedna nakon rasprave na internoj skupini najviših direktora tog internetskog diva, navodi list. 

I stalno zaposleni i honorarci

Google je još prije planirao da radnici ostanu raditi kod kuće do kraja 2020. Nova odluka odnosi se na sve zaposlene u Googleu, i stalno zaposlene i honorarce, njih oko 200.000.

Prema Wall Street Journalu, šef tvrtke Sundar Pichai  posebno želi pomoći radnicima koji se moraju brinuti o djeci jer je diljem svijeta neizvjesno funkcioniranje škola najesen, na početku školske godine. Jedna njemačka studija nedavno je pokazala da rad od kuće tijekom koronakrize radnici doživljavaju kao pozitivni pomak.

"Zaposleni koji su tijekom koronakrize prešli na rad od kuće rjeđe su pod stresom i produktivniji su", proizlazi iz studije koju je za zdravstvenu osiguravajuću kuću DAK napravio Institut Forsa i IGES.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije  pandemije 21 posto ispitanih reklo je da je pod stresom, a tijekom koronakrize to je potvrdilo samo 15 posto anketiranih. Među onima koji u međuvremenu redovito rade od kuće njih 56 posto je izjavilo da se kod kuće osjećaju produktivnije nego na radnom mjestu.

Image
Ciljano oglašavanje

Prikupljali podatke bez pristanka? Podiže se tužba protiv Googlea za obmanu svojih korisnika

Image
Ciljano oglašavanje

Prikupljali podatke bez pristanka? Podiže se tužba protiv Googlea za obmanu svojih korisnika

Daljnji pozitivni učinci rada od kuće su bolje usklađivanja rada i obitelji (dvije trećine ispitanih), a jednak udio ispitanih kao posebno pozitivan učinak rada od kuće navodi izostajanja putovanja na radno mjesto.

Upravo se čita

Image
U Iranu vrije

Iranac u Hrvatskoj o ukidanju ćudoredne policije: 'Igrokaz. Sad opominju pa blokiraju račun'

76,9 posto ispitanih  navelo je da bi ovakvu formu rada htjelo zadržati i u budućnosti, prenijela je njemačka novinska agencija.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRETJERALI SU?

VIDEO Pogledajte kako se Salzburg brutalno ruga igraču Dinama: 'Glasine govore da još uvijek pliva svemirom'

Više s weba