spajanje blagdana

Zašto ih plaćamo? Zastupnici više od mjesec dana na odmoru

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako su spojili Uskrs s Međunarodnim praznikom rada, saborski zastupnici su si osigurali više od mjesec dana odmora.

29.4.2014. u 10:34/ RTL

Iako zarađuju neusporedivo više od prosječnih radnika u Hrvatskoj, prema onome što javnost vidi, saborski zastupnici rade mnogo manje i neprestano traže načine da produže svoje odmore.

Naime, zadnji radni dan u Saboru bio je 11. travnja. Dakle, punih devet dana prije Uskrsa. Tadašnja sjednica je trajala nevjerojatnih 13 minuta, a nova sjednica još uvijek nije zakazana.

Budući da je izgledno kako Sabor neće zasjedati ni ovaj ni idući tjedan, dolazimo do toga da su zastupnici nonšalantno uzeli odmor od više od mjesec dana.

Već je opće poznato kako zastupnici ne vole dolaziti u Sabor te koriste svaku priliku za zabušavanje, podsjetimo kako se naši 'izabrani' odmaraju ljeti više od mjesec dana, a zimi još dodatnih mjesec dana.

Zbog blagdana Svih svetih u studenom prošle godine saborski zastupnici nisu radili pet dana u komadu. Kada se u listopadu obilježavao Dan neovisnosti, zastupnici su to iskoristili da si poklone čak deset neradnih dana u komadu.

Prosječna bruto plaća saborskih zastupnika je viša od 27.000 kuna. Primaju je i za vrijeme mjeseci dok Sabor ne zasjeda, kao i sve doprinose.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Huligani divljali po Barceloni

Više s weba