'NEMA NEDODIRLJIVIH'

Zbog zlouporabe ovlasti smijenjeni šefovi Porezne

28.5.2013. u 15:06/ RTL/Hina

Dužnosti su tako razriješeni zamjenik ravnateljice Porezne uprave Zlatko Fabijančić, pomoćnica ravnateljice za strategiju i razvoj Anđa Redžić i pomoćnik ravnateljice za opće, pravne i računovodstvene poslove Željko Glavaš.

Zbog sumnje u zlouporabu ovlasti pri obavljanju poslova tijekom 2012. godine, ministar financija razriješio je dužnosti i privremeno premjestio na druga radna mjesta devet rukovodećih službenika Porezne uprave, među kojima su zamjenik i pet pomoćnika ravnateljice Porezne uprave te pročelnik Područnog ureda Zagreb, izvijestili su danas iz Ministarstva financija.

Dužnosti su tako razriješeni zamjenik ravnateljice Porezne uprave Zlatko Fabijančić, pomoćnica ravnateljice za strategiju i razvoj Anđa Redžić i pomoćnik ravnateljice za opće, pravne i računovodstvene poslove Željko Glavaš.

Također, dužnosti su razriješeni te su na drugo radno mjesto raspoređeni i pomoćnica ravnateljice Porezne uprave za igre na sreću i lokalne poreze Anđela Toth Sesar, pomoćnik ravnateljice za ovršni postupak Miljenko Krželj i pomoćnik ravnateljice za nadzor Damir Živković.

Razriješeni su i premješteni na druga radna mjesta i pročelnik Područnog ureda Zagreb Marko Buljan, voditelj Službe za otkrivanje porezno kaznenih djela Karlo Orešković te voditelj Službe za javnu nabavu Antun Hopfinger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti se službenici, u cilju sprječavanja nastanka moguće štete za Ministarstvo financija obavljanjem poslova u opisu trenutnog radnog mjesta, privremeno premještaju na vrijeme dok postoji sumnja za zlouporabu položaja i ovlasti ili dok se ne pokrene odgovarajući postupak, a najduže do 1. siječnja 2014., sukladno Zakonu o državnim službenicima, navodi se u priopćenju Ministarstva financija.

Dodaje se da ti službenici zadržavaju plaću i ostala materijalna prava radnog mjesta s kojega se privremeno premještaju.

Upravo se čita

Image
ZA DANAS

Iz lockdowna u Kini javila se Hrvatica: 'Testiramo se svako jutro, upozore ako si bez maske'

Daljnja moguća postupanja Ministarstva financija ovisiti će o rezultatima postupaka koje vode nadležna tijela, navode iz Ministarstva iz kojeg također još jednom naglašavaju "da u slučaju postojanja sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti nema 'nedodirljivih'".

Više s weba

Pročitajte još

Image

12 tisuća zgrada želi liftove iz EU fondova; Štromar: 'Možemo očekivati ta sredstva'

Više s weba