Mreža za poslovnjake

Kako izbrisati LinkedIn profil: rješite se nepotrebnog računa na mreži

Image
Foto: Pixabay

Saznajte kako izbrisati LinkedIn profil koji vam više ne treba ili jednostavno ne želite da su vaši podaci dostupni na internetu. Doznajte uz kratki vodič

26.9.2018. u 20:16/ Život i stil

Na društvenim mrežama često je veliki problem upravljati postavkama privatnosti, ali LinkedIn ovdje je iznimka. Međutim, unatoč dobroj praksi čuvanja privatnih podataka, neki jednostavno žele saznati kako obrisati LinkedIn profil. 

Brisanje profila, ipak, neće ukloniti svaki trag vašeg postojanja sa ove mreže popularne za poslovnjake. LinkedIn tvrdi da podatke čuva zbog njihovih obveza i pravnih odluka, ali možete zatražiti uklanjanje svih podataka odmah, a oni će se o odluci očitati unutar 30 dana. 

Ovakav način komuniciranja s korisnicima puno je napredniji u usporedbi s Facebookom, Twitterom i Instagramom. Doznajte kako izbrisati LinkedIn profil, ako ste se konačno odlučili. 

Kako izbrisati profil na LinkedInu

Prijavite se u svoj račun i odaberite Settings and Privacy odnosno postavke i privatnost. Izbornik s ovom stavkom trebao bi se nalaziti desno na vrhu LinkedIn stranice na zaslonu kompjutera. 

Odaberite 'Account', a tamo vam vrlo jednostavno piše 'Closing your Linkedin Account'  odnosno opcija za zatvaranje LinkedIn računa. Link će vas odvesti u prozor gdje će vas pitati zašto brišete profil, a vi možete odabrati bilo koji razlog, a zatim kliknite 'Continue' kako biste potvrdili brisanje. 

To nije kraj rješenja kako izbrisati LinkedIn profil jer vas iz mreže još jednom pitaju jeste li sigurni u brisanje,  zatim još jednom. Kad potvrdite zadnju provjeru mreža će vas 'izbaciti' iz stranice i pokazati potvrdi da je vaš račun zatvoren, a vaš će profil biti izbrisan unutar 24 sata. Nakon 24 sata trebali biste moći otvoriti novi račun s istim e-mailom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tehnološke mogućnosti

Kako se može napraviti promjena jezika na messengeru?

Više s weba