Tehnološke mogućnosti

Koja je razlika između smart i android televizora

Image

razlika između smart i android televizora

Foto: www.pixabay.com

U odnosu na druge operativne sisteme u smart televizorima, android je tehnički napredniji i u tehničkom smislu to je glavna razlika između smart i android televizora

25.12.2018. u 23:49/ Život i stil

Televizor u kući je zaista pravo "Njegovo veličanstvo televizor" i možemo reći da on nije zadržao svoju kraljevsku poziciju time što se opirao promjenama. Svaki tehnološki napredak, svaka nova moda ostavila je svoj trag na njemu, pa su današnji televizori posve drugačiji nego oni prije nekoliko godina.
No postoje puno teža pitanja o kojima se treba odlučiti prije kupnje televizora, pa tako i pitanje koja je razlika između smart i android televizora.

Glavna razlika između smart i android televizora je da kod standardnog Smart televizora sve dostupne aplikacije nalaze se na zajedničkom serveru, tzv. “Cloudu”, što može usporavati rad Smart prijemnika i njegovu kontrolu, ovisno o zauzetosti servera i brzini vaše internet veze. 

Na Android Smart TV-u, sve aplikacije instalirane su u samom TV prijemniku, što osigurava brz i tečan rad. 

Smart TV ili u  prijevodu “Pametan televizor” je televizor koji ima pristup internetu putem posebnih aplikacija. Te aplikacije mogu uključivati i otvoreni internet pretraživač kojim možete pristupiti bilo kojoj stranici. Smart televizori posjeduju i mogućnost reprodukcije različitih audio, video i slikovnih materijala, a možete im pristupiti putem memorija i tvrdih diskova koje možete spojiti putem USB sučelja na televizor, ili putem lokalne kućne mreže (LAN) gdje pristupate podacima koji su pohranjeni na računalu ili kućnom serveru (NAS). A koja je onda razlika između smart i android televizora?

Smart TV platforma je u fokusu proizvođača televizora već dvije godine. U međuvremenu je plazma izdahnula, 3D-a se više nitko i ne sječa , a Smart TV platformu rijetko tko koristi na iole napredniji način.
Android televizor je novi igrač u borbi za prevlast u svijetu Smart televizora, odnosno smart TV platformi. Android TV je baziran na novoj generaciji Android L (Andoroid 5.0) operativnog sustava, kojem je glavno poboljšanje zapravo brzina izvođenja 3D igara. 

Jedan od bitnih faktora koji utječu na razliku između smart i android televizora je taj da Google Play 90% prihoda ostvaruje od prodaje igara, i tu će Android TV definitivno biti daleko, daleko najbolja Smart TV platforma, upravo zato što je Google Play u to umiješao svoje prste.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
prijenosna memorija

Vanjska memorija: vrste vanjske memorije

Više s weba