mobiteli

Veličina slova na mobitelu: Kako promijeniti veličinu i font na mobitelu?

Image

Kako isključiti podatkovni promet?

Foto: Pexels

Veličina slova na mobitel može se mijenjati kao i svi ostali dijelovi mobitela koji se danas mogu personalizirati

26.5.2019. u 12:22/ Život i stil

Postoji puno mogućnosti prilagođavanja prikaza na Android uređajima. To se ne odnosi samo na sadržaj i grafički izgled ekrana nego i na veličinu i vrstu slova. Promjena veličina slova na mobitelu može biti jako korisna ako vam postojeći izgled i veličina ne pružaju dovoljnu čitljivost ili želite prikazati više sadržaja. Promjene će se odraziti na prikaz sadržaja na ekranu, u postavkama, obavijestima i slično.

Ove promjene u pravilu neće utjecati na prikaz sadržaja unutar pojedinih programa. No kod većine programa koji pokazuju tekst moguće je promijeniti veličinu prikaza “štipanjem”. Postavite dva prsta na ekran i pokušajte veličinu prikaza mijenjati njihovim približavanjem ili razmicanjem.

Danas se na mobilnim uređajima može vršiti potpuna personalicija te tako se može mijenjati i veličina slova na mobitelu

Preglednost zaslona možete povećati ako promijenite veličinu slova i veličinu prikaza. Neki od ovih koraka rade samo na Androidu 7.0 i novijim verzijama. 

Promjena veličine fonta

Da biste smanjili ili povećali font, otvorite aplikaciju Postavke na uređaju  [Aplikacija Postavke], Dodirnite Pristupačnost, a zatim Veličina fonta. Pomoću klizača odaberite veličinu fonta.

Postavka veličina slova na mobitelu i fonta ne primjenjuje se na aplikaciju Google Chrome koja ima vlastitu kontrolu za veličinu teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena veličine prikaza

Da biste povećali ili smanjili stavke na zaslonu Otvorite aplikaciju Postavke na uređaju  [Aplikacija Postavke], dodirnite Pristupačnost, a zatim Veličina prikaza, pomoću klizača odaberite veličinu prikazanih stavki.

Neke aplikacije na zaslonu mogu promijeniti položaj.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
6. PROSINCA 2022.

Žena posvojila dijete iz DR Konga! Samo dan prije nego su uhitili osmero Hrvata, ona je napustila Zambiju

Više s weba

Pročitajte još

Image
TEHNOLOGIJA

Koje su ulazne jedinice računala?

Više s weba