Tehnološke mogućnosti

Znate li gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu?

Image

međuspremnik na mobitelu

Foto: www.pixabay.com

Uporaba međuspremnika omogućava brži prijenos podataka i udobniju obradu informacija. Ako se pitate gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu, čitajte više u nastavku.

4.11.2018. u 16:58/ Život i stil

Možemo reći da je suvremeni uređaj s Androidom na čelu, u mnogim zadaćama zamijenio računalo. Jedan od njih je i brz prijenos informacija, kao što su tekstualni isječci, veze ili slike. Takvi podaci uveliko utječu na međuspremnik uređaja. Pojasnit ćemo vam gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu u vašem operativnom sustavu.

Prvo ćemo reći kako je međuspremnik oblik memorije koji radi po načelu First In-First Out, ili prvi unutra-prvi van. laički rečeno, djeluje kao vodovodna cijev. Kako u tu cijev nalijevamo vodu, tako na drugoj strani voda izlazi. Dakle, tako djeluje i međuspremnik, podaci koji prvi u nju uđu prvi i izlaze van.

Gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu i kako raditi s njim?
Koristite ga svaki dan na pametnom telefonu, tabletu ili na bilo kojem računalu, čak i ako niste svjesni o postojanju takve mogućnosti.
U operativnom sustavu Android, kao i na drugim mobilnim platformama, međuspremnik nalazi u memoriji vašeg uređaja.

Međuspremnik dio je RAM-a koji sadrži privremene podatke koji su izrezani ili kopirani. Ovo vrijedi i za stolna i mobilna računala, ali uključuje i Android. Istina, pristup međuspremniku na mobitelu organiziran je nešto drugačije nego, recimo, u sustavu Windows.

Postoji nekoliko načina na koje možete pronaći podatke na međuspremniku. Prije svega, znajte da su to upravitelji treće strane, koji su univerzalni za većinu uređaja i firmwarea. Osim toga, u nekim specifičnim verzijama sustava softvera postoji ugrađena opcija za rad s međuspremnikom. 

Da biste premjestili dokument, sliku, pjesmu, arhiv, mapu ili video u međuspremnik, dovoljno je otvoriti file manager (explorer), kliknite na datoteku, držite pritisak na nekoliko sekundi, te u padajućem izborniku prečaca, odaberite “Kopiraj”.

Metoda Clipper jedan od najpopularnijih upravitelja međuspremnika na Androidu. 
Otvorite Clipper pa kada glavni prozor aplikacije postane dostupan, prijeđite na karticu "Međuspremnik" . 
Svaka stavka može se kopirati više puta, izbrisati, prosljeđivati ​​i još mnogo toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važna prednost Clippera je stalna pohrana sadržaja unutar samog programa: međuspremnik se briše privremenom prirodom na ponovnom pokretanju. Nedostaci ovog rješenja uključuju oglašavanje u besplatnoj verziji.

Kada znate gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu to vam omogućuje vam prijenos podataka u kratkom vremenu i bez gubitka točnosti. Na primjer, dugu adresu web stranice može se prenijeti na drugog korisnika u nekoliko trenutaka.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
rješenje

Vraćanje podataka sa SD kartice: Kako vratiti izgubljene podatke?

Više s weba