Tehnološke mogućnosti

Znate li gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu?

Image

međuspremnik na mobitelu

Foto: www.pixabay.com

Uporaba međuspremnika omogućava brži prijenos podataka i udobniju obradu informacija. Ako se pitate gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu, čitajte više u nastavku.

4.11.2018. u 16:58/ Život i stil

Možemo reći da je suvremeni uređaj s Androidom na čelu, u mnogim zadaćama zamijenio računalo. Jedan od njih je i brz prijenos informacija, kao što su tekstualni isječci, veze ili slike. Takvi podaci uveliko utječu na međuspremnik uređaja. Pojasnit ćemo vam gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu u vašem operativnom sustavu.

Prvo ćemo reći kako je međuspremnik oblik memorije koji radi po načelu First In-First Out, ili prvi unutra-prvi van. laički rečeno, djeluje kao vodovodna cijev. Kako u tu cijev nalijevamo vodu, tako na drugoj strani voda izlazi. Dakle, tako djeluje i međuspremnik, podaci koji prvi u nju uđu prvi i izlaze van.

Gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu i kako raditi s njim?
Koristite ga svaki dan na pametnom telefonu, tabletu ili na bilo kojem računalu, čak i ako niste svjesni o postojanju takve mogućnosti.
U operativnom sustavu Android, kao i na drugim mobilnim platformama, međuspremnik nalazi u memoriji vašeg uređaja.

Međuspremnik dio je RAM-a koji sadrži privremene podatke koji su izrezani ili kopirani. Ovo vrijedi i za stolna i mobilna računala, ali uključuje i Android. Istina, pristup međuspremniku na mobitelu organiziran je nešto drugačije nego, recimo, u sustavu Windows.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji nekoliko načina na koje možete pronaći podatke na međuspremniku. Prije svega, znajte da su to upravitelji treće strane, koji su univerzalni za većinu uređaja i firmwarea. Osim toga, u nekim specifičnim verzijama sustava softvera postoji ugrađena opcija za rad s međuspremnikom. 

Da biste premjestili dokument, sliku, pjesmu, arhiv, mapu ili video u međuspremnik, dovoljno je otvoriti file manager (explorer), kliknite na datoteku, držite pritisak na nekoliko sekundi, te u padajućem izborniku prečaca, odaberite “Kopiraj”.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Metoda Clipper jedan od najpopularnijih upravitelja međuspremnika na Androidu. 
Otvorite Clipper pa kada glavni prozor aplikacije postane dostupan, prijeđite na karticu "Međuspremnik" . 
Svaka stavka može se kopirati više puta, izbrisati, prosljeđivati ​​i još mnogo toga.

Važna prednost Clippera je stalna pohrana sadržaja unutar samog programa: međuspremnik se briše privremenom prirodom na ponovnom pokretanju. Nedostaci ovog rješenja uključuju oglašavanje u besplatnoj verziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada znate gdje se nalazi međuspremnik na mobitelu to vam omogućuje vam prijenos podataka u kratkom vremenu i bez gubitka točnosti. Na primjer, dugu adresu web stranice može se prenijeti na drugog korisnika u nekoliko trenutaka.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tehnološke mogućnosti

Znate li kako ponovno aktivirati SIM karticu na vašem mobitelu?

Više s weba