Tehnološke mogućnosti

Znate li kako ponovno aktivirati SIM karticu na vašem mobitelu?

Image

kako ponovno aktivirati SIM karticu na vašem mobitelu

Foto: www.pixabay.com

Ako ste korisnik SIM kartice na bonove sigurno vam se nekada desilo da vam je kartica istekla i da ste zapitali kako ponovno aktivirati SIM karticu na vašem uređaju

4.11.2018. u 10:57/ Život i stil

Evo nekoliko načina kako ponovno aktivirati SIM karticu na vašem mobitelu.

Po isteku vašeg računa, kartica će biti stavljena u stanje mirovanja. Ovisno od operatera, u razdoblju od 90 do 120 dana moći ćete nadoplatiti svoj račun putem bona. Nadoplatom računa, vaša kartica ponovno postaje aktivna.

Ali, ako se dogodi da u navedenom razdoblju mirovanja vaše kartice ne nadoplatite račun, kako tada kako ponovno aktivirati SIM karticu?
U tom slučaju vaš će broj biti deaktiviran te će se, nakon isteka sljedećih 180 dana, moći dodijeliti drugom korisniku bonova.

Ovo također ovisi od operatera ali uglavnom je postupak isti.

Kako ponovno aktivirati SIM karticu kojoj je istekao rok, koja se ne spaja se na mrežu?
U ovom slučaju moguće je nazvati službu za korisnike s druge kartice, i tražiti ih da unesu vaš novi BON i tako pokušaju ponovno aktivirati SIM karticu.

No ako je vaša  SIM kartica potpuno istekla, odnosno istekao je njezin rok valjanosti, a niste je nadoplaćivali, ona je i potpuno neupotrebljiva te je možete baciti. 

Inaktivni period SIM kartice traje obično 90 dana i ako se u tom roku ne nadoplati, kartica postaje deaktivna (nisu moguće ni dolazne ni odlazne usluge).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od isteka valjanosti zadnjeg doplaćenog bona 270 dana se kartica može doplatiti-reaktivirati, poslije toga više to nećete biti u mogućnosti.

Sigurno vam je ovih nekoliko uputa o tome kako ponovno aktivirati SIM karticu bilo zanimljivo, posebno ako imate neki zanimljiv broj kojeg se iz nekog razloga ne želite odreći i želite ponovno koristiti SIM karticu za pozive,poruke,itd. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mreža za poslovnjake

Kako izbrisati LinkedIn profil: rješite se nepotrebnog računa na mreži

Više s weba