Evo što dojenje doista radi vašim grudima
Foto: Thinkstock/Arhiva
Zabluda u koju mnoge žene upadnu jest ta da dojenje mijenja izgled vaših grudi.Međutim, grudi se počinju mijenjati već za vrijeme trudnoće. Tijelo se priprema na bebu i stvara mlijeko, a grudi se fizički tome prilagođavaju.
Foto: Thinkstock
Grudi postaju osjetljivije i vidljivo bujnije. Moguće je da uočite promijene na bradavicama, a areole dojki mogu postati tamnije i veće. Moguće je i da će vene u grudima postati primjetnije.
Foto: Thinkstock.com
Osim što grudi mogu čak promijeniti i oblik, velika je vjerojatnost da ćete iskustiti bolne bradavice nakon prvog dojenja.Ovaj će problem nestati što se više diejte prilogi na dojenje, a postoje mnogi preparati koji mog pomoći ublažiti osjetljivost i bol.
Foto: Thinkstock
Ponekad se moće dogoditi da mlijeko curi iz grudi, ali toga se ne morate bojati jer neće dugo trajati. Vaše tijelo mora ocijeniti koju točno količinu mlijeka mora proizvesti.
Foto: Thinkstockphotos.com
Istina je da će grudi izgledati drugačije kada završite dojiti. Kako bi to spriječili investirajte u kvalitetan grudnjak grudnjak za dojenje, a savjetuje se i masaža grudi za vrijeme trudnoće i dojenja. Na će se način grudi prije vratiti 'na staro'.
Foto: Thinkstock

Evo što dojenje doista radi vašim grudima

Iskustvo dojenja jedinstveno je za svaku majku. Mnoge mame tvrde da im je dojenje prvog i drugog djeteta bilo sasvim različito, ali uvijek je poseban način zbližavanja s bebom. Dojenje je postao jedan od 'strahova' trudnica, a obilježeno je mitovima. Mi smo saznali što doista radi vašim grudima

15.6.2018. u 10:43/ RTL

Najnovije

Image
ISTOK HRVATSKE

Snažno nevrijeme pogodilo Beli Manastir: Vatrogasci i mještani ispumpavaju podrume i garaže

Najgledanije

Image
povodom dana državnosti

Na zgradama diljem zemlje izvješene zastave, no jedna je prolaznicima posebno upala u oko

Pogledaj još galerija