fino i zdravo

Doručak za šampione: puding od chia sjemenki s domaćom granolom i svježim voćem

Image

Chia sjemenke nemaju izraženi okus pa se mogu koristiti u stotinu varijanti. U kolačima, kruhu i pudingu, a mogu se i suhe zobati. Ne moramo spominjati da su jaaako zdrave, no otkrit ćemo vam da su iz porodice metvica!

10.5.2016. u 10:39/ Marijana Markelić

Danas pripremamo doručak za šampione i za ptičice, stoga podijelite suncokret, lan, zob i suho voće (ako nije sumporeno) s pernatim prijateljima koji vam cvrkutom uljepšavaju ova proljetna jutra!

Radimo domaću granolu i puding od chia sjemenki sa sezonskim voćem. 

Sastojci za puding

  • 2-3 decilitra mlijeka po izboru (bademovo, kokosovo, kravlje)
  •  2 žlice chia sjemenki
  • 1 žlica kokosovog brašna
  • žlica - dvije meda

Pomiješajte mlijeko, med, kokosovo brašno i dodajte chia sjemenke. Ostavite u hladnjaku preko noći ili barem sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za domaću granolu

  • 2 šalice (2 dcl) zobenih pahuljica (ili nekih drugih)
  • šalica sjemenki (suncokret, lan)
  • šalica grubo nasjeckanih oraha, badema, lješnjaka
  • med - količina po želji
  • 2-3 žlice ulja ili kockicu  otopljenog maslaca
  • šalica suhog voća
  • jedan bjelanjak 
  • cimet
  • žličicu kakaa
  • malo soli

Prije, no što počnete upalite pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva. U zdjeli pomiješajte pahuljice, orašaste plodove, sol, cimet i kakao. 

Upravo se čita

Image
LET 3 KOD MOJMIRE

O pobjedi: 'To su sile kozmičke zavjere, kao da nas guraju da pobijedimo na Dori, pa i na Euroviziji'

U manjoj zdjelici ili šalici koja vam je bila dozer za pahuljice pomiješajte med i ulje te ih dodajte u zdjelu s pahuljicama. 

Vilicom ili pjenjačom umutite bjelanjak pa i njega stavite u smjesu i rukama izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada obložite pleh papirom za pečenje (mokrim rukama prođite po plehu pa tek onda stavite papir, kako se ne bi dizao) i smjesu izlijte na njega te ju ravnomjerno rasporedite po cijelom plehu da bude tanka.

Pecite je 30-ak minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite je iz pećnice i pustite je da se ohladi. Situacija je slična kako i kada pečete keksiće. Granola će biti mekana kad ju izvadite, no stvrdnut će se prilikom hlađenja. 

Kada se skroz ohladila razlomite je na manje komadiće i dodajte joj suho voće te je spremite u staklenku ili neku posudu s poklopcem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, dio odmah stavite u naš doručak za šampione!

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Originalni okus

Evo kako napraviti pravi ragu po receptu tri talijanske 'nonne'

Više s weba