proteinski obrok

Kraljica krša na vašem tanjuru: kajgana sa šparogama odličan proljetni ručak

Image
Foto: Thinkstock

Ukoliko šparoge sami berete, a ne kupujete na tržnicama gdje za najmanji stručak treba izdvojiti barem 25 kuna, ovo je skromno jelo

27.3.2017. u 11:52/ Marijana Markelić

Vrijeme je šparoga. Postoji li bolji trenutak da uskočite u stare tenisice i trenerku i zaputite se u branje ovih divnih proljetnih izdanaka?

Istina, treba vremena da se oko 'istrenira' da ih vidi u grmlju, a valja i stisnuti zube pa zavući ruku među trnje... Riskiramo i pokojeg krpelja, susret sa zmijom, ali što je to za ovu primorsku deliciju?

U svakom slučaju kad ste došli do svojeg stručka šparoga (ukoliko ipak ne želite u grmlje, ima ih na tržnicama), sve ostalo je lako. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

Isperite ih pod mlazom vode i lomite ih dok same pucaju, onaj drvenasti dio stabljike koji se više ne da lomiti ostavite sa strane.

U tavu ulijte malo ulja, pustite da se zagrije pa dodajte šparoge i ostavite na laganoj vatri. Sada umutite jaja, ulijte malo mlijeka i posolite. Jaja izlijte na šparoge, pojačajte vatru i promiješajte da se jaja ispeku.

Uz kajganu sa šparogama odlično ide zelena salata s rotkvicama te svježi sir u koji ste umiješali mladi luk. U samo nekoliko minuta lagani, hranjivi ručak je gotov!

One tvrde ostatke šparoga nemojte bacati, nego od njih napravite temeljac ili juhu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
fino i zdravo

Recepti za tri jeftina ručka koja će vam sačuvati barem 400 kuna!

Više s weba