najzanimljivija plemena svijeta

Kristijan Iličić nakon mjesec dana provedenih u Etiopiji: 'Volio bih da zauvijek zadrže tu izvornu sreću koja iz njih isijava'

Image
Foto: Facebook/Kristijan Iličić

Kristijan Iličić u Etiopiji je proveo gotovo mjesec dana i napravio prekrasan video s putovanja

19.12.2018. u 12:00/ Sanja Miler

Kristijan Iličić je avanturist zaljubljen u putovanja, adrenalin i hranu. Proputovao je više od 60 zemalja svijeta i ne planira se zaustaviti. Na našem portalu možete pročitati putopise 'Putevima Madagskara', o njegovim avanturama, anegdotama i iskustvima s putovanja, a emisiju pogledajte na RTLplayu.

Prošlo je skoro devet godina od kada se Kristijan Iličić prvi put zaputio u Etiopiju. Po njegovim riječima, malo se toga promijenilo."Ako sam u potpunosti iskren,duboko unutar sebe priželjkivao sam da ću naći  Etiopiju u izvornom obliku - onakvu kakvu sam je i upoznao."

"Obožavam etiopijsku hranu i cijenim njihovu srdačnost prema strancima. Neimaština ih nije spriječila da me mnogo puta lokalci pozovu za svoj stol i dopuste da sudjelujem u npr. obiteljskom ručku", kaže Kristijan.

Kako kaže, Etiopija skriva najzanimljivija plemena svijeta i neke od najstarijih građevina, a ulice su kaotične i bez asfalta. Kamo god je krenuo i što god je tamo vidio, ostavilo je veliki utisak na njega, pa je upravo zbog toga pokušao kroz fotografije i video zabilježiti što više trenutaka jer ih je riječima teško opisati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo Kristijana koliko je Etiopija različita od europskog načina života?

Upravo se čita

Image
OKO 5 UJUTRO

FOTO Teška prometna nesreća kod Murske Sobote! Sletio autobus, troje poginulih i više ozlijeđenih

"Etiopija se ne može usporediti s europskim načinom života i to biste shvatili već s prvim snimkama ulice ili 'centra grada'. Kaotično je i neki dijelovi izgledaju kao velike tržnice na kojima svatko nešto prodaje. Asfalta na nekim dijelovima upće nema, a priprema hrane i kave je drugačija nego bilo gdje na svijetu. Obožavam činjenicu da nisu izgubili svoj identitet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osam godina, pronašao je i djevojčicu čije lice ima istetovirano na ruci. "Na jugu Etiopije, gdje žive plemena, upoznao sam dvije djevojčice. Jedna od njih me primila za ruku i vodila po selu. Cijeli dan smo proveli skupa, gdje god da sam išao, ona je bila pored mene i onda je snimljena fotografija s njih dvije. To je bila uspomena na cijelo putovanje Etiopijom, fotka koja me na neki način obilježila, a samim time je nastala i tetovaža."

Sad kada se vratio, pronašao je jednu od dvije djevojčice iz Hammar plemena jer studira 50 kilometara od sela gdje je prije živjela. Druga živi nomadskim načinm života i bilo je nemoguće doći do nje. "Lokalci su djevojčice prepoznali sa slika na mojoj ruci i zaista su se potrudili da barem uspijem doći do jedne. Sjećala se mene i brata jer u periodu kada smo bili tamo gotovo uopće nije bilo bijelaca", priča nam Kristijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimalo nas je koliko se toga promijenilo od kada je bio zadnji put? "Etiopija se zaista nije puno promijenila niti modernizirala. Oni doista žive u nekom drugom vremenu i čak drugačije broje godine pa je kod njih sada 2011. godina. Naravno da bi bilo sebično od mene priželjkivati da zauvijek ostane u svom izvornom obliku jer svim ljudima tamo želim bolje obrazovanje i zdravstvenu skrb za početak, ali volio bih da zauvijek zadrže tu izvornu sreću koja iz njih isijava i koju rijetko možete susresti bilo gdje drugdje."

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tri, dva, jedan - kuhaj!

Kulinarske tehnike: Mate Janković objasnio što znači konfitiranje

Više s weba