'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Mateja Domitrović savjetuje na koja tri načina pripreme su smokve najbolje

Image
Foto: Thinkstock

Zašto i kada treba jesti smokve te koja tri načina pripreme su najbolja, otkrila je nova članica žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

23.8.2017. u 9:18/ RTL

Bilo svježa ili suha, smokva je bogata brojnim važnim vitaminima, a zašto se još smatra odličnom voćkom, otkrit će vam nova članica žirija i gastro novinarka omiljenog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!".

Sezona je rajskog voća smokvi koja obnavlja i osnažuje čovjeka, ali i održava njegovo zdravlje. To je biljka koja puno daje, a malo joj treba, te se može jesti svježa, ali i sušena i kao takvoj produžuje joj se vijek trajanja, no može se termički obrađivati i koristiti za pripremu, ne samo slatkih, već i slanih jela. 

Image
Foto: RTL
Image
RTL

(FOTO: RTL)

Zašto i kada treba jesti smokve te koja tri načina pripreme su najbolja, otkriva Mateja Domitrović Sabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Smokve su dobre za kolače, ali i za džemove kao dodatak u nekom jelu

Razlog tomu jest da se mogu kombinirati i svježe, ali i suhe, koje su uglavnom u nekim slanim kombinacijama. Njih je dobro prethodno malo i namočiti u prošeku ili vinu i mogu se dodati u toćeve.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

2. Suhe i svježe smokve su super u svim slatkim kombinacijama

Smokve mogu biti same za sebe ili uz sladoled, kremu od sira ili tako nešto, ali možemo napraviti i krostatu sa smokvmama ili tart. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Salata sa smokvama, mozzarella, kozji sir, alcetto i rikola, odlična je kombinacija za ljetno osvježenje

Smokve pašu uz sireve ili nakon jela uz čašu vina. Malo džema od smokve, dvije do tri vrste sira i eto vam savršen ručak.

4. Čokolada sa suhom smokvom - ako niste, morate probati

Mnogi danas nisu ni svjesni koliko su suhe smokve dobre za zdravlje. One su prepune hranjivih sastojaka i vrlo ukusne, a mogu se koristiti za džemove, peciva, sladolede i čokoladu. Smokve su izuzetan izvor energije te potiču rad mozga, poboljšavaju koncentraciju i pamćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potražite još zanimljivih članaka na portalu rtl.hr

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Neponovljiva kuharica

Recept slavne kuharice i špijunke u Drugom svjetskom ratu za idealnu krumpir salatu

Više s weba