OGLAS

NEVJEROJATAN USPJEH

Mlada Zagrepčanka osmislila hranu koja svijetli u mraku!

10.11.2014. u 18:10/ RTL

Da hrana može biti iznimno zanimljiva, pokazat će vam ova priča u kojoj kolači, rižota, pizze, ali i ćevapi svijetle u mraku. Za sve je kriva mlada Zagrepčanka, koja je sama izmislila sastojke od kojih sve što kuha - svijetli.


Nevjerojatni uspjeh mlade Zagrepčanke MartineŽupanić i njezina američkog dečka Stevea. Uspjeli su u onome što još nikome nije pošlo za rukom - osmislili su hranu koja svijetli u mraku.

"Steve i ja smo gledali film. Meni je stalno padao čips po meni i ja sam komentirala kako bi bilo super da hrana svijetli u mraku. Krenuli smo malo istraživati s tim po internetu", kaže Martina.


Istraživanjem su otkrili da već postoji namirnica koja svijetli u mraku - tonik.

"Svijetli radi kuanina, sastojka koji s koristi kao lijek za malariju. I tu je sve počelo. Ja sam probala raditi. Skužila sam da to nije zdravo. Onda sam krenula u alternative - proučavati druge namirnice - i našla sam razne mikseve začina, ulja i drugih preparata."

Martina je potrošila sate i dane kako bi otkrila određene kombinacije sastojaka koje u mraku izgledaju ukusnije nego na dnevnom svijetlu.

"Namirnice koja koristim da bi hrana svijetlila su apsolutno zdrave, znači nema nikakvih aditiva. Nema umjetnih bojila, nema ništa što je štetno. Ja ću napraviti kolač i unutra će najštetnija stvar biti šećer, ali koji kolač nema šećer."

Kako bi se u Martininoj orahnjači moglo nesmetano uživati u mrklom mraku, mlada se kuharica trebala pošteno namučiti.


"Ajmo reći da je dvadeset orahnjača bilo bačeno da bi jedna uspjela. Sve slikam, zapisujem svaki recept kada ga radim. Svaka hrana drugačije reagira. Neke stvari su me iznendile kako jedno s drugim reagira."

Kombinacije sastojaka su, naravno, kulinarska i poslovna tajna. Jer, svoje relolucionarno otkriće Martina i njezin partner uskoro namjeravaju servirati u vlastitom restoranu.

"Ja sam si zamislila da će to biti restoran u koji će čovjek ući, otvorit će vrata i automatski će biti mrak, osvjetljen sa UV svijetlima. Sve će biti tako. Kad sjednete imat ćete menu koji će svijetliti u mraku."

U svom punom sjaju Martinina hrana svijetli isključivo pod UV lampama, a do sada je osmilila čak sedamdeset svijetlećih delicija.


Upravo se čita

Image
IMA FORMULU

Trener Astane tvrdi da s četiri stvari mogu pobijediti Dinamo: 'To je sve što nam treba'

Ukusni i osvjetljeni, baš poput obroka za izvanzemaljce! Kombinacija je to zbog koje ste za Martinu danas čuli prvi, ali sigurno ne i posljednji put.

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
MLJAC!

I rujan ima svojih čari: Počinje ŠtrudlaFest s okusima kakve, kažu, još nismo probali


Više s weba