Potpuno originalan

Mladi vloger avanturama s putovanja inspirira druge: 'Nije bitno odakle si, već ono što nosiš u sebi'

Image
Foto: Sven Bulava

Dok neki na putovanju okinu jedan uspješni selfie, 23-godišnji Sven Bulava priče s dalekih putovanja pretvara u inspirativne fotografije za svoje pratitelje

21.12.2018. u 13:30/ Nora Fabrio Bene

Uz jutarnju kavu odavno se ne čitaju novine, već najnovije trendove pratimo na društvenim mrežama. O lifestyleu, modi, kulinarstvu i ljepoti saznajemo otvaranjem omiljenog instagram profila, a sve nam je to servirano uz pomno odabrane fotografije. 

Iza jednog takvog izroštrenog objektiva stoji i 23-godišnji Sven Bulava iz Križa koji nam svojim šarolikim instagram feedom približava putovanja, egzotične destinacije i nezaboravne avanture s Havaja, Bahama, Kube, Meksika i ostalih zemalja. 

U takav se svijet otisnuo iz male sredine za koju kaže da je oblikovala njegov sadržaj i izražaj danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO: Sven Bulava)

"Uvijek sam htio nešto što u malom mjestu nije zastupljeno. Odskakao sam ,ali to se pokazalo isplativim. Baš me to - što mi nije sve uvijek bilo dostupno, motiviralo. Ne volim odustajati i kada nešto radim dam se skroz u to."

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Od malih je nogu trošio staromodnu filmsku traku, a inspiracija su mu bili i "prvenstveno strani vlogeri koji se ne bave samo vlogom, već pokazuju i svoju priču." S naših bi prostora istaknuo Tamaru Kalinić te Dušana Petrovića s kojim se kako kaže "može povezati."

"Njegovi vlogovi nisu uvijek idealni kadrovi, ali baš mi se ta prirodnost sviđa", tvrdi Sven koji sličnu spontanost pokušava pokazati i na svom profilu i snimkama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poanta svega je da ljudima pokažem da nije bitno odakle si, već ono što nosiš u sebi - talent i volju."

Njegov Instagram približava strane kulture, trenutke i neobična iskustva, ali i u tome se pronađu hejteri i negativni komentari. Međutim, za 23-godišnjaka koji je posjetio nekolicinu dalekih destinacija "nije bitno što netko kaže nego tko."

Image
Foto: Sven Bulava
Image
Sven Bulava

(FOTO: Sven Bulava)

Veliku podršku, ali i motivaciju za ignoriranje negative, daje mu i njegova dugogodišnja djevojka Tena koja, kaže Sven, "proživljava mali pakao" kada ga treba fotkati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja njoj namjestim objektiv, poziciju i sve - ali to nije to. Moraš imati oko", otkriva nam. 

"Tena mi je potpora uvijek, pomaže mi, fotografira me i u svemu je sa mnom. Pričali smo o tome da se i ona uključi u sve to. Ja sam vizualni tip i daj mi sve, ali ne pisanje. Ona se za taj dio zainteresirala, ali ništa još ne forsiramo."

U moru vlogera teško se izdvojiti, ali Sven ističe da su upravo greške njegova velika prednost i ne voli ih filtrirati. 

Image
Foto: Sven Bulava
Image
Sven Bulava

(FOTO: Sven Bulava)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vlogu s Havaja koji dolazi stalno krivo izgovaram imena i ako netko s Havaja to gleda - žao mi je! Trudim se ostati svoj i pokazati cijeli taj proces" , a taj proces nije lak jer u najljepšem trenutku na putovanju Sven uzima fotić, traži kadar, fotografira, a zatim sve uređuje. 

Od svih destinacija upravo su mu se Havaji urezali u pamćenje jer "imaju sve - prekrasnu prirodu, modernu arhitekturu. Koliko je sve netaknuto, toliko je moderno.  Toplina ljudi je nevjerojatna i iskrena. Međutim, svaka destinacija ima nešto svoje i obilježila mi je taj period života na poseban način."

Iako nije lako odlučiti se na takve pothvate otkriva nam da je sve u organizaciji. Tako je buđenje oko 6 ujutro neizbježno za iskusiti sve i uz to snimiti kvalitetne fotografije. Taj se tempo isplati, a mladi bloger uvijek održava kontakt s ljudima koje upozna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako uživa u tome što radi i stvara, Sven priznaje da i on ima svoje loše dane. Njegova priča nije uvijek bez prepreka, ali smatra da može daleko dogurati i jednog dana svoj omiljeni hobij raditi kao full time posao - čak i u Hrvatskoj u kojoj misli da se lakše istaknuti.

Ti loši dani dio su njegove kreative i nema uvijek sve isplanirano: "Mislim da je super biti mlad, ne znati što želiš od života. Obožavam kad mogu reći 'ne znam' i uživam u tome što ne znam što mi nosi svaki sljedeći dan. Ipak, znam da sam došao ovdje da nešto napravim, a kad i gdje - to će isplivati u trenutku. 

Što je isplivalo na bajkovitim Havajima pogledajte u novom Svenovom vlogu koji možete pratiti i na našim portalima, a do tad maštajte o svom sljedećem putovanju uz njegove najnovije fotografije na Instagramu

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
jednostavan recept

Naučite kako napraviti domaći burek na kojem će vam svi zavidjeti

Više s weba