'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

'Moja zatvorska kuharica': umjesto tanjura iz gastro magazina, žiri kušao najružnija jela dosad

Image

'Možda smo ovaj izazov trebali nazvati 'Ajmo danas kuhati ružnu hranu'!', samo je jedan od loših komentara žirija

20.9.2017. u 7:30/ RTL

U utorak navečer samo su dva natjecateljska para zadovoljila uvjete novog zadatka  i dobila jako dobre ocjene. Tročlani žiri ostale nije štedio kritikama: „Jela vam izgledaju kao da su za časopis 'Moja zatvorska kuharica'!“

"Znakovito je da, u zadatku pripremanja hrane za fotografiranje, za gastro magazine, žiri dobije najružnija jela. Možda smo ovaj izazov trebali nazvati 'Ajmo danas kuhati ružnu hranu'!“, kazao je chef Mate Janković kada je kod kušanja vidio šesto po redu neugledno jelo. 

I sami natjecatelji su znali da su pali zadatak na temu "hrana za fotografiranje“ čim su završili s kuhanjem. Žiriju su se pravdali kako je razmjena recepata najveći razlog za neprimamljiv izgled tanjura i loše ocjene, no žiri im to nije htio uzeti u obzir. Ovaj su put čak tri para dobila isti zbroj niskih ocjena (ukupno 9) – Špiček je u Naiminom i Martininom jelu pohvalio samo mrkvu, Đurđičin i Matein krvavi odrezak od tune nije htio niti kušati, dok je Tihani i Nikoli očitao bukvicu jer su poslužili splačinu od jela s nepoznatom vrstom gljive koja je mogla otrovati žiri. 

Image
Foto:
Image

(FOTO: RTL)

Za razliku od većine natjecatelja, Silvijana i Marica te Ružica i Drago uspjeli su žiriju izmamiti osmijeh na lice i dobiti visoke ocjene na kuhačama. Zadranke su prikupile 22 boda zahvaljujući modernom receptu za kokošje batke s karameliziranim jabukama, dok su Ružica i Drago kuhali raviole od teleće jetre uz džem od borovnice prema receptu Morane i Domagoja, a za što su dobili ukupno 20 bodova.

"Biste li promijenili recept, Ružice? Biste, jel' tako? E, pa, vidite Ružice, to bi vam bila najveća greška jer su vam susjedi, Morana i Domagoj, dali vrhunski recept. Svaka im čast na ideji za recept jer je moderan, a i sami ste bili na tragu odličnog kada je u pitanju serviranje jela. Još samo da ste stavili list kadulje na vrh i bilo bi vrhunski!“, objasnio je Špiček prije nego li je Ružici i Dragi dao sedmicu.

Na tablici ukupnih bodova vode Silvijana i Marica, dok su na začelju i dalje Anto i Antonio. No, sutra je novi kulinarski dan koji može pobrkati trenutni redoslijed – "Tri, dva, jedan – kuhaj!“ pratite i sutra, u srijedu 20. rujna u 21 sat samo na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potražite još zanimljivih članaka na portalu 321kuhaj

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Teleća jetrica

Mate Janković podijelio svoj omiljeni recept s fanovima uz detaljna objašnjenja

Više s weba