Play logo
skuhati sve bez kuhinje

Molekularna gastronomija: zaboravite na lonce i štednjak, u modi su epruvete i tekući dušik

thumbnail
20.4.2016. u 18:07/ Dario Todorović

Zaboravite sve što znate o kuhanju i zavirite u svijet epruveta, vakuuma i laboratorija

Play logo

Molekularna gastronomija na atome rastavlja sve što smo o hrani ikad znali. Tekući dušik, refraktometri, homogenizatori, hidrokoloidi i drugi rekviziti posuđeni iz laboratorija čine to da ni izgledom ni okusom nikad ne bismo prepoznali namirnicu koju čitav život jedemo.

Međutim, građani Hrvatske su i dalje prilično tradicionalni kada je i o hrani riječ, ali sve češće vole isprobavati nešto sasvim novo.

Play logo

Kad sprema kuhar Denis Zembo, ipak dobiješ ono čemu si se nadao. Često ga nazivaju najmaštovitijim hrvatskim kuharom, a o kuhinji zna sve.

Kako izgleda molekularna kuhinja, maslinovo ulje u prahu i meso iz vrećice, doznajte u videu!

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
iskoristite plodove jeseni

Otkrivamo nekoliko tajnih ljekovitih recepata s kestenjem

Play logo

Više s weba