možete li pogoditi?

Nakon najzabavnijeg, otkrivamo koji je grad osvojio titulu najdosadnijeg na svijetu

Image
Foto: Thinkstock

No, njegovi stanovnci oštro se protive tom epitetu pa je turistička zajednica grada objavila video u kojem opovrgava rezultate ankete

2.2.2018. u 12:31/ Hina

Po pisanju britanskoga časopisa za turistička putovanja "Time Out", Singapur je jedan od najmanje uzbudljivih gradova na svijetu, a odmah iza njega je Istanbul.

Rezultati su to ankete provedene među više od 15.000 ispitanika. Njihovim glasanjem Singapur je od 32 grada dospio na 31. mjesto, a iza njega je još samo Istanbul. 

Turistička zajednica Singapura vrlo je brzo odgovorila na rezultate ankete snimivši video snimku s podrugljivom porukom: "Ovdje nema ničega zabavnog". Podaci su objavljeni u rubrici lista pod nazivom "City Life Index 2018."

Najzabavniji gradovi su Chicago, slijede ga portugalski Porto i New York. Podaci se temelje na ponudi hrane, pića, kulturnih događaja, ljubaznosti domaćina, na omjeru cijena i kvalitete, na osjećaju zadovoljstva ponuđenim i mogućnosti ugodnog i ispunjenog življenja u tom gradu. 

Singapur je po ocjeni čitatelja dobio pohvale za sigurnost i dobar javni prijevoz, no ocijenjen je najnižim ocjenama kada su posrijedi umjetnička i kulturna scena. Samo 17 posto ispitanika je odgovorilo da "uvijek postoji nešto zanimljivo što se može vidjeti ili napraviti". 

Kao odgovor na nikako laskave rezultate ispitivanja Turistička zajednica grada Singapura objavila je video u trajanju od 56 sekunda na svojoj Facebook stranici uz ciničnu poruku "Singapur je dosadan..., ondje nema ničega uzbudljivog"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod poruke gledatelji mogu vidjeti snimke singapurskih filmskih studija Universal, utrke Formule 1, muzej znanosti i umjetnosti te snimke novootvorenog centra za bungy jump na otoku Sentosa. 

Prikazane su i singapurske delicije po cijeni od dolara i pol za piletinu u umaku od soje koja se poslužuje u restoranu s jednom Michelinovom zvijezdom uz natpis "Sve je toliko skupo". 

Namjerno smo snimili ovaj kratki video kako bismo opovrgnuli neutemeljene ocjene i nedovoljno istraženeu ponudu, rekao je voditelj Turističke zajednice Singapura, Terrence Voon. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
iznio detalje na konferenciji

Nadbiskup Hranić o svećeniku pedofilu: 'Treba razumjeti patnju roditelja ali i paziti na dostojanstvo eventualnog počinitelja'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
novi način pripreme

Pijano pile: kako ispeći pile na boci pive?

Više s weba