brzi recepti

Napravite domaće, prirodne paštete!

thumbnail
27.10.2014. u 17:40/ RTL

Pokazat ćemo vam kako u vlastitu domu napraviti prirodne, domaće paštete. Postupak je jako jednostavan, a kroz njega će vas korak po korak!

Niti jedan prehrambeni proizvod nije podignuo toliko prašine kao kupovne paštete. Navodno su pune konzervansa i umjetnih boja. Međutim, budući da nam ponekad tako fino zamirišu, odlučili smo vam ponuditi nekoliko posve zdravih recepata. Evo kako sami, brzo i jeftino, možete napraviti zdrave paštete.

Aida Perković nabrojala je potrebne sastojke: "Trebamo pileće jetrice, jedan luk, malo maslaca za popirjati, trebamo začinsko bilje".

"Sada ćemo narezati luk i njega ćemo prodinstati na maslacu. Potom stavljamo jetricu. Malo ćemo pojačati. Kada malo pobijele, promijene boju i puste saft, znamo da su gotove", nastavila je Aida.

"Potom ćemo staviti kadulju i majčinu dušicu. To je začin koji mi volimo. Ovako ću ga natrgati. On se može i u mužaru istući", dodala je Perković.

Jetrice se pirjaju deset minuta. I vrijeme je za veliko finale.

"Kada se sve reduciralo, uzmemo štapni mikser i sve ćemo izmikasti. I pašteta nam je tu", završila je Aida.

I za kraj pašteta - odnosno namaz od slanutka.

"Slanutak. Limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar. Ovo je iz konzerve, kuhani slanutak. To je najjednostavnija varijanta", otkrila je Aida te nastavila: "Sada ćemo staviti ovaj sezam. Malo ćemo ga uz mužaru izlupati, usitniti. Pustit će aromu, a biti će i zgodniji za pripremu".

Stisnete češnjak, dodate sol i papar te maslinovo ulje i to je to.

Postoji još bezbroj namirnica koje se mogu pretvoriti u ukusne paštete. U njima mogu uživati svi, pa čak i najmanji. I to bez ikakvog straha od raznih e-brojeva i konzervansa. Jedino što ne mogu dugo stajati, a to, vjerujte nam, i nije baš neki problem!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
Policija šuti...

Objavljene poruke ubijene studentice iz Osijeka: 'Ako te neka cura bude pitala za njega, reci da bježi'

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
dobar tek

RTL doznao tajni recept za prave bosanske ćevape!

Više s weba