idilično mjesto za kupanje

Novo priznanje za Hrvatsku: imamo najljepšu plažu u Europi!

Image

Stiniva, Vis

Foto: HTZ

Nakon što je Zagreb dobio priznanje za najbolji Advent, Zadar za najbolju europsku destinaciju, Hrvatska je dobila priznanje i za najljepšu plažu

20.4.2016. u 15:07/ Vijesti.hr

U izboru čitatelja renomiranog portala „European Best Destinations”, plaža Stiniva na otoku Visu proglašena je najljepšom europskom plažom! Tako je ova hrvatska plaža zauzelo prvo mjesto iza sebe ostavivši najpoznatije španjolske, portugalske i grčke plaže.

Nakon što je Zagreb dobio priznanje za najbolji Advent, Zadar za najbolju europsku destinaciju, te nakon što je park Maksimir uvršten na popis najboljih europskih gradskih parkova, proglašenje Stinive najljepšom europskom plažom predstavlja dodatno veliko priznanje za hrvatski turizam.

Ovaj se izbor vrši svake godine na način da stručni žiri portala kreira popis s gotovo 300 najboljih i najljepših europskih plaža. Zatim više od 10 tisuća turista (putnika) svojim glasovima odabire najbolje plaže. Ove godine je upravo hrvatska plaža osvojila najviše glasova i zauzela sam vrh popisa 15 najljepših plaža u Europi. Naime, Stinivu je na popis top 15 europskih plaža uvrstilo čak 88 posto ispitanika, dok je njih 66 posto hrvatsku plažu stavilo na prvo mjesto.

Novim priznanjem koje je stiglo od čitatelja portala „European Best Destinations“ oduševljen je i Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda HTZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Stiniva, Vis

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image

Stiniva, Vis

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

„Kao direktora Hrvatske turističke zajednice, ali i kao običnog građanina, izuzetno me vesele međunarodna priznanja i nagrade koje su rezultat izbora onih pojedinaca koji vole putovanja i turizam općenito. Upravo su oni najveće mjerilo kvalitete i uspješnosti pojedine destinacije. Siguran sam kako su osvojene nagrade dovoljno jak pokazatelj prepoznatljivosti Hrvatske kao kvalitetne turističke destinacije među europskim turistima“, rekao je direktor Ivičić, pritom uputivši iskrene čestitke Visu.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Plaža Stiniva je opisana kao idilično mjesto za kupanje u kristalno čistom moru koje zauvijek ostaje u sjećanju. Također je naglašeno kako je plaža dobro prometno povezana te kako je, zbog količine prirodne hladovine, pogodna i za obitelji s malom djecom.

Podsjetimo, portal „European Best Destinations“ je europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem online kanala, portal ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu, a ujedno nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZABORAVLJENI RECEPT

Pureći zabatak na vrlo staromodan način

Više s weba