BOGATSTVO OKUSA

Pečena svinjetina i teletina s krumpirom u kikiriju

Image
Foto: RTL

Meso dobro nasoliti, napapriti, posuti češnjakom i malo nauljiti

27.5.2013. u 9:00/ RTL

Pečena svinjetina i teletina s krumpirom u kikiriju

Neko od povrća možete kuhati na pari –mrkva, krumpir, brokula....SASTOJCI:

  1. 1,5 kg teletine
  2. 1,5 kg svinjske vratine (ili nešto drugo)
  3. 1 kg mladog krumpira
  4. 2 paprike
  5. 2 luka
  6. 2 češnjaka
  7. 2 mrkve
  8. ulje
  9. sol
  10. papar

PRIPREMA:

Meso dobro nasoliti, napapriti, posuti češnjakom i malo nauljiti. Pustiti da odstoji koji sat. Krumpire oguliti i oprati. Povrće dobro oprati, po potrebi očistiti! Kikiri posudu (peka) malo nauljiti, posložiti u nju krumpire,posoliti ga, pa meso p na krumpire staviti a na vrh povrće, te još malo dodati ulja- da se meso ne zapeče! Zagrijati pećnicu na 180° C te peći 1h poklopljeno i još 1/2 h s tklopljenom posudom. Povremeno provjeriti, okrenuti meso i povrće.

Neko od povrća možete kuhati na pari –mrkva, krumpir, brokula.... Prije nego voda zavrije, povrće je potrebno dobro oprati i staviti u lonac za kuhanje, te ga kuhati na pari 10-15 minuta. Gotovo povrće posoliti po želji i prirediti uz meso ili neko drugo glavno jelo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
JELA ZA SVE JEZIKE

Okusi Slovenije u Umagu - Dolenjske okruglice

Više s weba