Stižemo europske metropole

Postaje li Zagreb gastro središte i što sve možete probati u metropoli?

Image
Foto: Thinkstock

Svakih nekoliko tjedana Zagreb postaje bogatiji za još jednu gastro destinaciju. Stižemo li europske gastro trendove?

24.4.2018. u 10:59/ Život i stil

Poseban je doživljaj na putovanju doživjeti kuhinju druge zemlje i kulture, a europske metropole u svojim centrima nude pregršt malih bistroa i zalogajnica koje omogućuju takvo iskustvo. Izgleda da i Zagreb napokon počinje hvatati trend street gastronomije nakon dugog oslanjanja na gastronomske divove poput restorana Boban, Carpaccio, Time i ostalih.

U posljednjih se nekoliko godina zagrebačka gastroscena uhvatila u koštac s gastronomskim novitetima, koji su već uobičajeni u europskim središtima, poput omleterija, romantičnih pekara s bogatim kroasanima i muffinima i punjenih peciva bagels.

Image
Foto:
Image

(FOTO: Thinkstock)

Ne postoji šarmantnije mjesto od slastičarnice Korica koja podsjeća na scene iz serije Seks i grad. Dok čitate vodeće modne magazine koji će vam se pronaći na stoliću, poput Vogue i Elle, morate probati fantastični cruffin. U sklopu slastičarnice Torte&To u ponudi se našlo slavno punjeno pecivo odnosno bagel, koje je osvojilo svijet, a  dolazi u svakakvim okusnim kombinacijama. Spomenimo i prvu zagrebačku omleteriju Eggspress koja nam konačno nudi specijalitete od jaja poput engleskog doručka i Benedict eggs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image

(FOTO: Thinkstock)

Ono što ostaje upitno jesu cijene koje nerijetko znaju biti previsoke. Dakako, pozitivno je što smo uhvatili vlak jednostavne, a unikatne kuhinje, ali pratiti londonske ili berlinske cjenovne standarde, ipak još uvijek, nema smisla.

Upravo se čita

Image
SNIMKA SVE OTKRIVA

Rekonstruirali smo slučaj Platak. Kako je moguće da je noga u glavu za policiju prekršaj?

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
kada istekne rok trajanja...

Baciti ili pojesti? Što bez straha smijemo konzumirati?

Više s weba