OGLAS

počastite okusne pupoljke

Savica Casual Urban Eatery: mjesto na kojem svi uživaju u hrani - i oni koji je pripremaju i oni koji je jedu

Image

Čuli smo da je Savica kvart na kojem se od početka godine odlično jede, zahvaljujući novootvorenom restoranu Savica Casual Urban Eatery koji ne prestaje skupljati pohvale gostiju iz svih dijelova grada

23.11.2018. u 10:27/ Život i stil

Odlučili smo ga posjetiti, a vama predlažemo da ne čekate da vam bude usput već iskoristite prvu priliku za posjetu ove zagrebačke gastronomske lokacije.

U Savici ćete često sresti poslovnjake, parove te veća društva i obitelji na opuštenim druženjima ili proslavama. Gosti su raznoliki, a kako i ne bi bili kada se u Savici svi osjećaju kao doma! Konobari su pristupačni, no nisu nametljivi, rado će vam objasniti što je koja namirnica ili koje vino odgovara kojem jelu i odgovoriti na sva vaša pitanja.


Image
Foto:
Image

Nas su oduševili okusima koje su nam poslužili pa smo ih odlučili bolje upoznati. Odmah smo kliknuli s otvorenom ekipom koja nam je rado otkrila više o svojoj strasti.

Kada su u pitanju namirnice, oni ne pristaju na kompromise. Nabavljaju se isključivo domaće namirnice, surađuju s OPG-ovima, začinske mješavine, obradu mesa i kruh rade sami pritom uživajući je im je kvaliteta koju isporučuju gostima najvažnija.

A la carte se mijenja otprilike svakih mjesec i pol do dva, a slažu ga u skladu sa sezonskim namirnicama Kažu da na kreativnost gledaju kao na kombiniranje više postojećih stvari kako bi stvorili nešto novo i bolje, bez puno pretencioznosti.

Na porcijama se ne štedi, a specijaliteti su pomno servirani što godi oku dok okusi osvajaju i najzahtjevnije nepce. Vikendom možete uživati u posebnoj ponudi koja uključuje tri slijeda: predjelo, glavno jelo i desert po cijeni od pristupačnih 110 kuna. 

Uz dobro jelo ide dobro piće, Savica Casual Urban Eatery i o tome vodi računa. Na karti vas čekaju kvalitetna vina domaćih proizvođača, craft pive, gin-tonikom sa sušenim pupoljcima perzijske ruže i još puno toga


Image
Foto:
Image

Naši odabiri:

Za predjelo smo odabrali tuna tatar koju Facebook fanovi  neprestano hvale. Tuna tatar predjelo je koje ćete gotovo uvijek pronaći u restoranu, no od karte do karte mijenja se kombinacija sastojaka.

Image
Foto:
Image

Nakon tune, konobar Marko nam donosi losos steak sa stir fry povrćem, saiko miso marinadom i rezancima od heljde. Losos je odlično pečen sa savršenom hrskavom koricom, a rezanci i povrće su lagan prilog ovoj punomasnoj ribi. 

Image
Foto:
Image

S druge strane stola gledala su nas pileća prsa s pariškim njokima, kremom od asiago sira, narom i miso čipsom. Oduševljeni smo koliko je dobro nar iskombiniran u ovom glavnom jelu.  


Upravo se čita

Image
KLJUČNO GOSTOVANJE

Jakirović najavio Astanu: 'Moramo se pojačati na deficitarnim pozicijama'

Image
Foto:
Image

Ako budete za desert (a tko nije?!), raspametit će vas torta od naranče i čokolade. Obara izgledom, okusom je bogata, teksturom sočna i tu se nema što dodati. Uz desert sam pila vino Bomarry zadarske vinarije Degarra.

Image
Foto:
Image

Počastite svoja osjetila, rezervirajte stol u Savici i upoznajte novog visokokvalitetnog gasto igrača u zagrebačkom podneblju.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

https://www.rtl.hr/S%20druge%20strane%20stola%20gledala%20su%20nas%20pile%C4%87a%20prsa%20s%20pari%C5%A1kim%20njokima,%20kremom%20od%20asiago%20sira,%20narom%20i%20miso%20%C4%8Dipsom.%20Odu%C5%A1evljeni%20smo%20koliko%20je%20dobro%20nar%20iskombiniran%20u%20ovom%20glavnom%20jelu.
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
MLJAC!

I rujan ima svojih čari: Počinje ŠtrudlaFest s okusima kakve, kažu, još nismo probali


Više s weba