'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Saznajte nešto novo: doktor nauka kulinarstva objasnio dekonstrukciju jela

Image

U eri popularizacije kuhanja osjećat ćete se bolje kada otkrite gastronomske 'misterije', a samim time i postati još bolji kuhar

18.10.2017. u 7:30/ RTL

Vjerojatno ste čuli za jednog jedinog i jedinstvenog Ferrana Adriu, kuhara, umjetnika, izumitelja i genijalca. Ono što se uvijek veže uz njega je i restoran El Bulli, koji je zatvorio zbog gubitka, ali i El Bulli 2005.-2011. – zbirka recepata i tehnika stvorenih u njegovom slavnom restoranu, koja služi i kao temelj jednog drugog projekta pod nazivom Bullipedia.

Španjolski velikan kulinarstva, legendarni chef Adria, začetnik tzv. molekularne gastronomije, nakon što je zatvorio svoj restoran, prebacio se na posao s hamburgerima, slastičarnama i predavanjima na Harvardu, a njegovu terminologiju zna i naš chef Mate Janković.

Baš kako bi što više educirao natjecatelje showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!“, Mate im je objasnio i što znači dekonstrukcija u kulinarstvu.

"Dekonstrukcija je kulinarski pravac nastao 90-ih godina u Španjolskoj. Prvi koji ga je počeo koristiti bio je Ferran Adria, chef poznatog restorana El Bulli. Dekonstrukcija je zapravo rastavljanje nekakvog jela i promjena njegovih tekstura i oblika, ali nipošto po cijenu izvornog okusa jela“, kazao je Mate, koji je dugo vremena učio i pratio rad chefa Ferrana Adria, koji važi za najboljeg kuhara i stručnjaka u kulinarstvu na svijetu.

Još zanimljivih članaka potražite na 321kuhaj

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDNOSTAVNO, BRZO, LAKO

Sočni svinjski file sa svime što volite

Više s weba