Tri, dva, jedan - kuhaj!

Sedam zanimljivosti koje smo naučili u pet sezona omiljenog kulinarskog showa

Image
Foto: RTL

Ako pripadate grupi gledatelja koja vjerno prate kulinarski show, sigurni smo da ćete se složiti s popisom gastro vještina koje smo kroz pet sezona naučili

18.11.2017. u 17:31/ RTL

1. Chef zna kako pročitati recept

Svi kandidati koji su se okušali u natjecanju za najboljeg kuhara amatera rekli su da je najvažnija stvar koju su naučili u showu – pravilno čitati recepte. To ne znači samo pročitati upute i skupiti namirnice, nego i razumjeti svaku komponentu u receptu i 'u sebi' već prepoznati kako se namirnice termički obrađuju, koji začini idu uz njih i kako poslužiti samo jelo. Kako kažu članovi žirija, recepti su samo smjernice za pripremu jela, a na nama je da od navedenih namirnica pripremimo najbolje jelo ikad.

2. Pravilno očistiti ribu i meso

Svake se sezone među natjecateljima nađe barem jedan par koji ne zna prepoznati koji komad mesa se nalazi ispred njega, ne zna rastrančirati piletinu ili ne zna pravilno očistiti i filetirati ribu. Nije lako, ali se s vremenom i vježbom brzo nauči koje ribe imaju sitne kosti (koje se čiste kulinarskom pincetom), a koje nemaju te koje dijelove piletine prerezati nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Dobar nož odradi pola posla

Kao što frizeri sa sobom nose svoje škare, tako majstori kuhinje imaju svoju paletu noževa kojom se uvijek koriste. I, naravno, nije svaki nož za svako rezanje. Osim noža za filetiranje ribe i rastrančiranje mesa (sjekirica), svaki kuhar mora imati i jedan mali nož za obrađivanje povrća i voća.

Upravo se čita

Image
stižu nove cijene

RTL Danas doznaje: Od utorka poskupljuje gorivo. Provjerite koje bi trebale biti nove cijene!

7. Manje je više

Osim što su vrlo jednostavna jela u biti i najukusnija, članovi žirija vrlo često će napominjati kako je nepotrebno natrpavati se sastojcima jer stvaraju konfuziju u kombiniraju i slaganju jelovnika. Trebamo dobro promisliti što namjeravamo skuhati prije negoli krenemo u kupnju namirnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potražite još zanimljivih recepata i savjeta na portalu 321kuhaj

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Coq au vin

Slasna kombinacija - pureći batak i crno vino!

Više s weba