Tri, dva, jedan - kuhaj!

Kandidati izvan forme: u finalnom tjednu žiriju servirana špaga i sirova riba

Image
Foto: RTL

Četiri para koja su izborila ulazak u finalni tjedan sinoć nisu kuhala za ostanak u showu, nego za bodove

9.5.2017. u 8:05/ RTL

Neki od njih očito nisu shvatili koliko je važno u ovoj fazi natjecanja kuhati što je bolje moguće, pa su Sanja i Morena žiriju servirale špagu, a Natali i Hrvoje sirovu ribu.

"Meni za Magdalenu" su u čast Sanjine mame pripremale Morena i Sanja, a u njemu su poslužene uparene srdele, rolana teletina s rižotom od jabuke i raspucana čokotorta. Zaboravile su skinuti špagu s mesa, pa su se dosjetile da bi to mogla biti "igra na tanjuru" za članove žirija te uz tanjur servirale i škare. "Kad je kritično, sila ne pita. Ili moraš lagati ili tražiti neko rješenje. Ali u konačnici ako to bude dobro i ako je to pravilno servirano, neka se izvuku", komentirao je Špiček.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

(FOTO: RTL)

"To je lijepo i simpatično, ali ja se kod hrane ne volim šaliti i ne volim da mi dođe špaga na stol", dodao je. Raspucana čokoladna torta doživjela je malu nezgodu pri pečenju, a srdelama je nedostajalo ili kiseline ili soli. "Ovaj teleći but je bio hrabar prijelaz s mesa na ribu, ali bi bilo bolje da ste se poigrali bolje s nadjevom", komentirao je Pažanin. Za svoja su jela dobili 8 od Špičeka, 7 od Pažanina i 7 od Žakline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moira i Zdravko su u lov na bodove krenuli sa "zapaljenim" receptom, a pripremali su kruščiće s ramstekom i džemom od luka, grdobinu s rukolom i krumpirom te čokoladni kolač. "Kad radite sa svježim tartufom, nemojte puno kemijati sa sirevima koji su jaki. Grdobina je dobro ispala, ali krusta nije",, komentirao je Pažanin. Što se tiče deserta, kolač je ispao vlažan, a Špiček nije bio zadovoljan redoslijedom posluživanja jela, no slijed im je dao 9 bodova. Od Pažanina su dobili 7, a od Žakline 8 bodova. 

Martin i Kristijan su žiriju servirali "meni za buduću ženu" odnosno lingvine s pestom od rukole i pinjolima, glazirani file od brancina sa špinatom i mrkvom te kremu od sira s voćem. Desert je ispao gorak, ukuhavanje čokolade im nije trebalo i sir nije bio odrađen do kraja, a lingvini bi bili bolji da su tanji. "Vaše glavno jelo je zbunjujuće. Od svih začina koje ste koristili, niti jedan se ne osjeti kako treba", komentirao je Pažanin, a Špiček im je obećao pokazati i naučiti ih kako se radi tijesto koje će biti dobro i kada odstoji 40 minuta. Žakline i Špiček su ih nagradili sa 7, a Pažanin sa 6 bodova.

Upravo se čita

Image
PROF. ZORIČIĆ UPOZORAVA

Droga koja kosi mlade Amerikance. Doslovno se uguše i od vrlo niskih doza: 'Kad dođe kod nas glave će se gubiti'

Natali i Hrvoje su uronili u "šareno more". Na meniju su gamberi sa zelenim rezancima, gof s pireom od pasternjaka i mak-kocke. "Nevjerojatno mi je da smo u finalnom tjednu i da riba uopće nije pečena“, šokiran je bio Pažanin. "Morate uzeti tu fetu ribe i baciti na grill tavu. I to je cijela poanta priče“, dodao je razočarano. Tjestenina nije bila dobro začinjena, krema od pasternjaka je ispala dobra, a ribu Špiček nije ni probao. Kolač od maka nije bio do kraja napravljen kako treba. Sve u svemu, nije bilo dobro, što su potvrdile i ocjene. Špiček im je dao 4, Pažanin 3, a Žakline 4.

"Nisam demotiviran, ali sma ljut na sebe. Krivo mi je“, komentirao je Hrvoje. On i Natali su skupili svega 10 bodova i zauzeli posljednje mjesto na tablici, dok je prvo mjesto na tablici pripalo Moiri i Zdravku koji su dobili ukupno 24 boda. Večeras će jedan par napustiti show, a tko će to biti, doznajte u 21:20 na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
SLATKA JESEN

Jedni ih zovu cimet rolice, a drugi pužići s cimetom - kako god da se zvali, osvojit će vas!

Više s weba