kulinarske greške

Tri pogreške koje radimo dok kuhamo, a debljaju nas

Image
Foto: Pixabay

Kuhanje je puno bolje za naše zdravlje, nego naručivanje hrane. Kada kuhamo imamo kontrolu nad namirnicama koje unosimo u organizam, no postoje greške u koracima koje mogu učiniti da naš trud padne u vodu

10.9.2018. u 12:34/ rtl.hr

Odlučili ste učiniti nešto za svoje zdravlje i počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma. 

1. Reciklirate ulje

Prženje hrane u dubokom ulju, kako sam naziv kaže, traži puno ulja. Mnogima je teško baciti ulje u kojem su jednom pržili krumpiriće, no nutricionisti i liječnici toplo preporučuju tu praksu. naime, u ulju u kojem se nekoliko puta pržila hrna, nalaze se slobodni radikali koji su kancerogeni. Osim što mogu izazvati rak, slobodni radikali povisuju loš kolesterol i zakrčuju arterije.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. Jedete dok kuhate

Normalno je da ćemo kušati hranu koju pripremamo, no trebalo bi stati na tome. Mnogi od nas ne mogu se suzdržati pa probavaju i prečesto što dovodi do viška kilograma jer jedemo za vrijeme i nakon kuhanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kruh 

Zamijenili ste bijeli kruh tamnom varijantom, no to nije dovoljno. Trebali biste umjesto bijelog ili crnog kruha izabirati onaj cjelovitog zrna. Taj kruh je bogat vlaknima i vitaminima i držat će vas sitima dulje vrijeme. 

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
obrat u slučaju 'kokain'

Sakoman priznao da je policija u pravu: 'Sin je izmislio priču radi mame'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
jednostavno zdravo!

Ideja za zdrav obrok na poslu: humus s povrćem u teglici

Više s weba