Play logo
Prave delicije

Viška pogača, rakije, hroštule i cviti: na Adventu možete probati specijalitete otoka Visa

Image
Foto: Mario Toni Belamarić

U gastro ponudi Adventa u Zagrebu ponovo su delicije viške konobe koja je u ljeto 2017. svakodnevno oduševljavala glavnu postavu filma 'Mamma Mia 2'

4.12.2018. u 11:54/ Život i stil
Play logo

Viška pogača, viško crno i bijelo kuhano vino, 14 vrsta viških rakija, hroštule i cviti kao autohtoni viški kolači i razni drugi specijaliteti otoka Visa i ove su godine na zagrebačkim ulicama tijekom Adventa

Image
Foto: Mario Toni Belamarić
Image
Mario Toni Belamarić

(FOTO: Mario Toni Belamarić)

Play logo

Nakon što je u prve dvije godine lakoćom izazivala oduševljenje posjetitelja te postala top lokacija za odlično kuhano vino, izvrsne rakije te ukusnu hranu, "Viška priča“ na zagrebački Advent vraća se i treći put te je ovog prosinca prisutna na tri lokacije: Strossmayerovo šetalište, Europski trg te Ledeni park na Tomislavcu.

Viške sorte vina – među najboljima u ponudi 

Iako je dosad upravo viška pogača bila zaštitni znak Viške priče, ove godine – ukusni riblji ražnjići koji kombiniraju povrće i dvije vrste riba, bit će pravo otkriće svakome tko ih isproba. 

Image
Foto: Mario Toni Belamarić
Image
Mario Toni Belamarić

(FOTO: Mario Toni Belamarić)

Play logo

S obzirom da je neizostavni element uličnog adventskog ugođaja kuhano vino, ne propustite autohtona vina otoka Visa - viški plavac mali kao sortu crnog te kuc kao sortu bijelog, jer riječ je o najboljim kuhanim vinima koje ćete ove zime u Zagrebu isprobati. 

Četrnaest vrsta eskluzivnih viških rakija

S obzirom da su, osim vina, na Adventu vrlo tražene i rakije – Viška priča omogućuje vam susret s čak 14 različitih vrsta autohtonih rakija s otoka Visa pa, ako vam nije u planu skori odlazak na ovaj prekrasan hrvatski otok, Advent u Zagrebu idealna je prilika da ih isprobate s obzirom da se proizvode u prilično malim i ekskluzivnim količinama te ih nema u slobodnoj prodaji.  

Play logo
Image
Foto: Mario Toni Belamarić
Image
Mario Toni Belamarić

(FOTO: Mario Toni Belamarić)

Play logo

Ponudu Viške priče na Adventu u Zagrebu čine: viška pogača, viški plavac mali, bijelo vino kuc, 14 viških rakija, hroštule i cviti – autohtoni viški kolači, energetski kolač od smokve i ljekovitih trava – hib i dr. 

KONOBA TEŽOK – iza Viške priče

U najmirnijem dijelu grada Visa zvanom Kut, na samoj rivi s prekrasnim pogledom na višku valu, nalazi se Konoba Težok. Restoran à la carte koji već devet godina nudi pomno izabrane kvalitetne namirnice obrađene na vrhunski način i zbog kojih je i postao sinonim za kvalitetnu i autohtonu ponudu vrhunskih mesnih specijaliteta te ribe i morskih plodova iz bogatog viškog akvatorija.

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
nikolina sesar u direktu

Hoće li Muskovo ugrađivanje čipova u mozak pomoći medicini? Neurokirurginja: 'Da sam paralizirana pristala bi da mi ugrade'

Mnogi zadovoljni gosti imali su priliku uživati u mesnim i ribljim specijalitetima uz vrhunska otočka vina i rakije, a svakodnevni dolazak glavne postave filma „Mamma Mia 2“ tijekom snimanja na Visu 2017. godine, nadaleko je poznata priča.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZABORAVLJENI RECEPT

Pureći zabatak na vrlo staromodan način

Play logo

Više s weba