za hedoniste

Želite li pojesti najbolje jelo na svijetu, put pod noge i u Modenu Massimu Botturu!

Image
Foto: Instagram

U New Yorku su proglašeni najbolji svjetski restorani. Prvi među njima nalazi se u Italiji, drugi u Španjolskoj, a treći u New Yorku. Najbolji chef na svijetu je osebujna Dominique Crenn iz New Yorka

14.6.2016. u 9:16/ Marijana Markelić/Hina

Osteria Francescana proglašena je na svečanosti u New Yorku najboljim restoranom na svijetu zbog svog inventivnog spravljanja tradicionalnih talijanskih jela.

Na popisu 'Najboljih 50 svjetskih restorana' ovaj talijanski restoran u Modeni zauzeo je prvo mjesto dok je drugo pripalo prošlogodišnjem pobjedniku - španjolskom restoranu El Celler De Can Roca u Gironi, a treće mjesto je zauzeo Eleven Madison Park u New Yorku.

"Ambiciozne kreacije chefa savršeno uravnotežuju zahtjeve tradicije i suvremenog doba", kažu sastavljači popisa za Massima Botturu, chefa Osterie Francescane. 

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

Na svečanosti su dodijeljene i pojedinačne nagrade chefovima. Nagrada za životno djelo uručena je francuskoj gastro ikoni chefu Alainu Passardu koji vodi pariški L'Arpege dok je nagradu za najboljeg chefa dobila Dominique Crenn iz američkog Atelier Crenna.

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slatko, brzo i zdravo

Kolač od krušaka i badema kao stvoren za uživanje u zimi

Više s weba