sve je povezano

Svatko od nas ima vlastite vibracije: emocijama utječemo na svoje zdravlje i kreiramo budućnost

Image
Foto: Pexels
shimmer fallback

Irena Brbić

S obzirom na to da je, neuroznanstvenici tvrde, čak 70% naših misli podsvjesno, zaključujem da dobar dio svojih života provodimo na auto-pilotu

7.6.2019. u 14:13/ Irena Brbić

Prije nekoliko mjeseci sam na jednom javnom skupu, kongresu, započela sam svoju prezentaciju Teslinim riječima: “Ako želite otkriti tajne svemira, mislite na energiju, frekvenciju i vibraciju”, čime sam nastojala objasniti fokus svojih profesionalnih istraživanja i čime se bavim jer ljudi nerijetko pitaju kakve veze ima homeopatija s Tomatis metodom jer radi se o dvjema, naizgled nepovezanim tehnikama koje koristim u svom radu. 

Tajna svemira je da smo energetski povezani svi međusobno i svi mi sa Zemljom, a to se zove “entanglement” ili kvantna zapletenost. Smatra se kako ta kvantna zapletenost potječe iz perioda big banga kad smo bili jedno, ujedinjeni.

Iako smo sada odvojeni, mi smo i dalje energetski povezani, energetski mi smo jedni drugih dio i dio svemira. Zanimljivo je tome dodati da znamo kako biljke imaju sposobnost stvarati glukozu korištenjem sunčeve energije kroz fotosintezu, ali one mogu i apsorbirati energiju od biljaka koje rastu u blizini njih, prema recentnim znanstvenim istraživanjima.

  • Biti dio cijelog je veće od zbroja svih dijelova 

Energija oblikuje naš univerzum i energija oblikuje naše tijelo. “Medicina će u budućnosti biti medicina frekvencijama”, rekao je Albert Einstein koji je tvrdio da energetska polja doprinose funkcionalnom izrazu fizičkog tijela. Svako ljudsko biće ima tri razine: mentalnu, emocionalnu i fizičku razinu i među njima postoji potpuna interakcija, a zajedno tvore ravnotežu ili ono što nazivamo zdravljem. Sve tri razine prožete su energijom koja ih okružuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše tijelo koristi energiju za ozdravljenje ozljeda, za smanjenje stresa i umora, za fizički i duhovni rast. Manipuliranjem energetskim sustavom, energetska polja se ponovno uravnotežuju i nastavljaju obnavljati red na staničnu fiziologiju.  

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

  • Sve na svijetu sastoji se od vibracija, a svaka vibracija ima svoj jedinstveni zvuk! 

Utječe li vibracija na podsvjesnom nivou na našu svijest? Naše su misli također vibracija. Svatko od nas ima vlastite vibracije. Kada smo sretni ili tužni stvaramo svoj vibracijski stav. Vibracijski stav određuje našu budućnost u fizičkom svijetu. Svaka osoba, svjesno ili nesvjesno, koristi svoju energiju. 

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini svaka (i negativna) emocija ima svoj organ. Louise Hay je za svaku bolest određenog organa odgonetnula emociju koja stoji iza nje. Naš um čini svjesnost i podsvjesnost, a emocija vibrira u našem svjesnom, ali I podsvjesnom umu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neriješena emocionalna iskustva sjede u našoj podsvijesti. S obzirom na to da je, neuroznanstvenici tvrde, čak 70% naših misli podsvijesno, zaključujem da dobar dio svojih života provodimo na auto-pilotu.

  • Bolest, bolesno stanje ili poremećaj stvara neravnotežu i nepravilne energetske obrasce unutar tijela

Naše stanice i molekule se stalno kreću i stvaraju energiju. Naša tijela su složene mreže energetskih polja. Homeopatija informaciju o zdravlju nalazi unutar energetskih polja koje organizam proizvodi, a koji izražavaju neravnotežu ili “bolest” predstavljajući se kroz znakove i simptome. Svaki je organizam jedinstven u svojim reakcijama i razlikuje se u svojoj strukturi energetskog polja, zato je homeopatski tretman svake osobe individualan. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Zahvaljujući glazbi Mozarta kojeg koristimo u Tomatis metodi, vibriramo i otkrivamo sebe, u istoj smo rezonanciji sa Svemirom. Mozart nas ujedinjuje u univerzalnoj harmoniji. Pronalazimo ritam koji je naš prirodni ritam, egzistencijalni ritam koji postoji u svakome od nas. I onda se ritam glazbe i ritam tijela podudara, srčani i disajni ritmovi su oslobođeni i u harmoniji s dubljim ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveti napjevi nam također otkrivaju transcendentalne dimenzije. Svi oni zahtjevaju i stavljaju nas u ispravan položaj, jer je naše tijelo isklesano zvukovima. Sveti napjevi pune mozak na način da ulazimo u stanje molitve.  Svojim glasom se punimo kao što punjači pune baterije, ali možemo i druge puniti na isti način. 

Gregorijanski korali koje uz Mozarta koristimo u Tomatis metodi nemaju tempo ali imaju ritam i imamo dojam da dok pjevaju ne dišu a zapravo puno polaganije dišu. Gregorijanski napjevi imaju snagu da nas vrate u stanje ravnoteže gdje je ritam tijela u ravnoteži s ritmom svemira. Ponovo pravilno i prirodno dišemo, bez stresa i dahtanja, s proširenom svješnošću, a vibriramo kroz esencijalne vibracije ili esencijalni ritam.

Vlastitim glasom također uravnotežujemo svoje biće. Naš glas odražava ono što jesmo i što nam omogućava da promijenimo svoje obrasce neuravnoteženih frekvencija. 

Više o autorici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Homeopatkinja, Tomatis konzultantica (nivo 4). Radim s korisnicima svih dobi i svih tegoba. Posebno zanimanje imam za djecu koje pate od poremećaja iz autističnog spektra, odrasle osobe koje pate od depresije, posljedica moždanog udara i traumatske ozljede mozga, neuroloških poremećaja spavanja i stresa, ali me zanima i osobni razvoj za koji sam skrojila Neuroleadership programe.​

Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije zivotistil.rt.hr

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Više s weba

Pročitajte još

Image
PONOVNO SE JAVILA

Oglasila se Horvatova sestra i odgovorila rukometnoj legendi: 'On je ljudska sramota'

Image
MAGO DI UMAGO

Lino Červar o Horvatu: 'Imao bih što za reći...'

Image
ISTINSKA LEGENDA

Veliki srpski rukometaš nahvalio Kauboje pa iznenadio: 'On je postavio temelje hrvatskog rukometa'

Imaš priču? Javi nam se!
Pošalji priču