Sretna mama

Holistički pristup za sretnu mamu: Majčinstvo bez očaja i frustracija

Image
Foto: Pexels
shimmer fallback

Iva Brčić

Svima je dobro poznata izreka 'sretna mama, sretna obitelj'. Kada je ona pod stresom, to se prenese i na sve oko nje

26.7.2019. u 16:15/ Iva Brčić

Da bi mama mogla voljeti svoje dijete i supruga, da bi mogla uživati u obiteljskoj sreći, prvo mora naučiti voljeti sebe, prihvatiti sebe kakva je i maknuti brojne blokade koje su nastale zbog očekivanja i ideala koje joj nameće društvo.

Svima je dobro poznata izreka, sretna mama, sretna obitelj. Kada je ona pod stresom, to se prenese i na sve oko nje. Mi svi možemo očitati nečije raspoloženje po govoru tijela i po mimici lica i onda kada osoba djeluje zadovoljno i naoko sretno. Međutim, prava sreća dolazi iznutra. A da bi se do nje došlo, potrebno je objediniti tijelo, um i duh.

Nerealni standardi 21. stoljeća

Nažalost, kada se govori o tijelu, otišlo se u krivom smjeru. Zdrav izgled zamijenjen je nerealnim standardima koji samo bacaju u očaj brojne mame. Sjetite se samo medijskih pojavljivanja mama u super uskim haljinama svega par tjedana nakon poroda. To više nema veze s zdravim životom i brigom za zdravlje. Cijeni se samo izgled i to pod bilo koju cijenu.

Mnogima čitanje postaje sve rjeđa zanimacija. Sve češće se svodi na praćenje novinskih naslova, čitanje onoga što se mora (edukacija za posao...) ili povremeno knjiga samopomoći koje obećavaju instantna rješenja za probleme s kojima se nosimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, vrlo često se događa da svi ti brojni savjeti i kojekakve terapije ne djeluju, a razlog leži u tome što se zaboravilo na duh. Rijetki su oni koji govore kako ga jačati. A mnogim mamama treba upravo to. Činjenica je da tek kada ga ojačaju one mogu prihvatiti sebe, zavoljeti se kakva jesu, povezati se sa sobom i djecom, te biti u potpunosti sretne i ispunjene. Ne smijemo zaboraviti da sve to pridonosi i cjelokupnom zdravlju i uspjesima na svim područjima u životu. Mogli bi reći da je mamama potrebno holističko majčinstvo. Majčinstvo u kojem su tijelo, um i duh međusobno povezani i tvore harmoniju. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(Foto: Pexels)

Kada se govori o tijelu i njegovom jačanju, tu se ne misli na sate provedene u teretani ili nekom studiju za vježbanje, već se misli na aktivnosti kao što su šetnja i odlazak u prirodu. Mi smo do prirode i bez nje ne možemo. Ona nas jača svojom energijom i pridonosi boljem imunitetu, te potiče osjećaj sreće. 

Kada pak govorimo o umu, tu se misli na jačanje kroz učenje. Zadovoljna i sretna mama, zna što učiniti u danoj situaciji. Ona je kroz edukacije stekla odgovarajuća znanja i neće biti frustrirana ili rastrgana između brojnih strahova i nesigurnosti
Naravno, tu je i duh. A duh se jača pomoću meditacije. Meditacija mami služi da odvoji vrijeme samo za sebe. Da se ponovno poveže sa sobom, da ojača svoju intuiciju i ostvari jaču vezu s djetetom. Meditacija joj služi da povrati snagu, da se fokusira i nađe svoj put kada se osjeća opterećeno, iscrpljeno i izgubljeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O autorici:

Udruga Najsretnija beba Hrvatska i Biohom, Centar za homeopatiju i energoterapiju, organiziraju radionicu Holističko majčinstvo svaki tjedan od ponedjeljka do srijede. Za sve informacije javite se na najsretnijabeba@gmail.com ili info@biohom.hr

Više s weba

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Image
uznemirujući video

VIDEO Maloljetnici divljali u automobilu: 'Boli nas k... ako se zabijemo'. Pa završili u stupu

Image
8. veljače

Raste gotovo 500.000 mirovina, neke i za 200 eura. Poznato i kad kreće isplata

Imaš priču? Javi nam se!
Pošalji priču