male preinake

Frizerka vas je prekratko ošišala? Ako želite ubrzati rast kose jedite ove namirnice

Image
Foto: Thinkstock

Ono što je dobro za kosu dobro je i za cijeli organizam, stoga ne čekajte, nego poboljšajte svoju prehranu

9.10.2018. u 11:14/ Život i stil

Došli ste u frizerski salon i jasno rekli frizerki da želite skratiti samo vrhove, ali kako to već biva, ono što vi zovete vrhovima i ono što ona smatra vrhovima, dva su potpuno različita pojma. Iz salona ste izašli s prekratkom frizurom i sada jedva čekate da vam kosa naraste. Imamo rješenje za vas. 

Ako želite ubrzati rast kose, obratite pažnju na to što jedete. Najbolja hrana za kosu je ona koja je općenito najzdravija za organizam i temelji se na prirodnim, neprerađenim namirnicama, većinom biljnog porijekla te hrani bogatoj omega 3 masnim kiselinama.

"Omega 3 masne kiseline hrane folikul kose i vlasište što rezultirabržim rastom i bujnijom kosom", objašnjava nutricionistkinja Rania Batayneh.

Za kosu su važna jaja - dobar su izvor biotina koji je neophodan za proizvodnju proteina kose, što ubrzava njezin rast. Tu je još i špinat, bogat željezom i vitaminom C koji pomaže tijelu apsorbirati željezo. Manjak željeza oslabljuje korijen kose što izaziva pojačano opadanje. U prehranu uvrstite i batat koji je bogat vitaminom A koji ubrzava rast kose i jača korijen. 

Ne zaboravite na bobičasto voće i orašaste plodove te puno tekućine - vode i čajeva.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ili prihvatite svoje tijelo

Ako želite veće grudi, morate posegnuti za...pastom za zube?

Više s weba