Uspjeh se gradi

Alex Dojčinović: 'Ozbiljno mislim kada kažem da klincima trebaju stvarni uzori, a ne instant zvijezde'

Image
Foto: John Pavlish

Aleksandra Dojčinović za par dana predstavlja novu kolekciju u Atelieru Meštrović. Popričali smo s njom što će obilježiti kolekciju i zašto je izabrala ovo kultno mjesto za reviju

24.5.2018. u 11:30/ Sanja Miler
  • Sve vaše kolekcije imaju priču iza sebe – čime je inspirirana nova kolekcija?

U najvećoj mjeri Meštrovićem. Htjela sam tu jednu bezvremensku estetiku malo urbanizirati, razigrati je tilom, čipkom, šljokicama, pokojim volanom i sve to uklopiti u godišnje doba za koje sam stvarala, a ovaj su put to jesen i zima. Boje su nježnije nego obično, međutim haljine nisu isključivo romantične, već više snažni komadi s porukom ‘imam stav’, jer se nose na čizme i ispod kaputa.

  • Petom revijom se vraćate na ‘mjesto zločina’ – Gornji grad. Imate li osjećaj da ste sad zaokružili jedan dio svoje modne priče?

Imam osjećaj da se taj moj krug stalno vrti, iz sezone u sezonu. Nije lako svakih pola godine osmisliti novu inspirativnu priču, ali je neopisivo lijep osjećaj voziti se ulicama svoga grada i susretati svoje uspomene i svoje male pobjede. Neka su mjesta zahvaljujući nama ponovno zaživjela, neka postala velike zvijezde, okupljališta novih događanja i sretna sam zbog toga. 

Image
Foto: John Pavlish
Image
John Pavlish

(FOTO: John Pavlish)

  • Atelier Meštrović bio je – a možemo reći i ostao - okupljalište hrvatske umjetničke i kulturne elite. Je li to razlog zašto ste ga izabrali za predstavljanje nove kolekcije?

Ove sezone sam reviju posvetila novim uzorima, a ima li većeg od Meštrovića. Dovodim uzvanike u njegov dom, gdje ćemo ih kiparova obitelj i ja ugostiti i predstaviti im jednog novog Meštrovića. Ozbiljno mislim kada kažem da klincima trebaju novi, stvarni uzori, a ne instant zvijezde koje ih čine nezadovoljnima samima sobom. Moraju znati da se uspjeh gradi desetljećima, da su rad i uloženo vrijeme jedini važni i želim da shvate važnost strpljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Matijašec
Image
Goran Matijašec

(FOTO: Goran Matijašec) 

  • Kakav accessorize ste napravili ove godine?

 Zanimljive ‘bucket‘ torbice, potom čizme neobičnog printa i boja te cipelice na malenu petu.

Upravo se čita

Image
OKO 5 UJUTRO

FOTO Teška prometna nesreća kod Murske Sobote! Sletio autobus, troje poginulih i više ozlijeđenih

  • Imate li muzu?

Nemam toliko vremena za premišljanje i dugo razmišljanje što i kako, pa tako nikad nemam pred sobom jedno lice koje me inspirira. Radim po vlastitom nahođenju, slušam intuiciju i pokušavam svake sezone svakom kolekcijom oživjeti svoje imaginarne želje. Inače volim samozatajne zvijezde poput Emily Blunt ili Alicie Vikander.

  • Mnoge hrvatske zvijezde i političarke vole vase kreacije. Tko je od njih najbolje ‘isfurao vašu haljinu?

Važno mi je da, kada neka žena nosi moju haljinu, da ona ne pojede njenu osobnost. Često ćete na različitim ženama vidjeti isti Lei Lou komad u sasvim drugom ozračju, ali ipak u duhu mog potpisa. Želim da moje prijateljice i klijentice i dalje s radošću ‘furaju’ Lei Lou, iako znam da im često nije lako, jer su sve to radne žene kojima odjeća nikako ne smije biti opterećenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Image
Marko Prpić/PIXSELL

(FOTO: Marko Prpić/PIXSELL)

  • Vaše haljine su preko američkih agencija pronašle put i do mnogih svjetskih zvijezda – tko vam je najdraža?

Meni je nekako sjela mlada Zoey Deutch. Iako nije prerazvikano glumačko ime i iza sebe nema mnogo uloga, zbog svoje je karizmatične ljepote bila zaštitno lice Prade i spada u novu generaciju mladih nada Hollywooda. Vjerujem da će ta djevojka za 10-ak godina postati ozbiljna ikona stila s puno uloga iza sebe.

  • Pokrenuli ste i Lei Lou web shop. Kakav su početna iskustva? Pomažu li vam online narudžbe da procijeniti kako žene dišu?

Pratimo prodaju u svim segmentima, a oni uključuju onu u našim trgovinama, potom onima u koje izvozimo po svijetu i odnedavno i onu ostvarenu putem web shopa. Prvi rezultati nas nisu iznenadili jer već imamo dovoljno utakmica u nogama da možemo projicirati okvirne brojke čak i prije nego se u nešto upustimo. Na web shopu smo radili godinama, a pustili smo ga u promet tek kada smo se uvjerili da smo pripremili apsolutno sve. Mali smo, ali uigrani tim i volimo nove stvari, a web shop nam je svima bio novost i izazov i sve nas beskrajno veseli.

  • Što će biti statement komad jesen-zima kolekcije za 2018./2019.?

Sako od buklea sasvim sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • I za kraj – tri stvari bez kojih ne izlazite iz kuće?

 Mobitel, rokovnik i labelo.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
maneken koji obećava

Marko Lovrić - novo lice na našoj modnoj sceni!

Više s weba