Juno nakit

Anita Dujić: 'Dizajniram nakit kakav bih i sama nosila: nježan i decentan, koji priča neku priču'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Nakit je svevremenski, možeš se izraziti preko njega na razne načine, nakit je s nama u nekim najintimnijim i najiskrenijim trenucima. Nakit priča priču'

4.12.2017. u 11:30/ Sanja Miler

1. Prvu kolekciju lansirali ste u svibnju 2016. godine i odmah oduševili žensku publiku. Kako ste došli na ideju da postanete dizajnerica nakita?

Dugo mi se takvo nešto motalo po glavi. Modnom industrijom sam okružena od svoje 15. godine i vrlo dobro znam sve faze nastajanja nekog proizvoda, kao i onu marketinšku stranu. Moda me naučila puno toga, pa sam poželjela to što sam naučila pretočiti u nešto opipljivo. I onda jedne duge i hladne zime samo mi je sinulo, hm, mogao bi to biti nakit! Nakit je svevremenski, možeš se izraziti preko njega na razne načine, nakit je s nama u nekim najintimnijim i najiskrenijim trenucima. Nakit priča priču.

Image
Foto: Marko Grubišić
Image
Marko Grubišić

(FOTO: Marko Grubišić)

2. Gdje pronalazite inspiraciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posvuda. Najčešće u prirodi, ljudima, raznim životnim situacijama, no priroda i svi njezini oblici su zaista neiscrpna inspiracija.

3. Od početka su vam glavni motivi srca i zvjezdice. Imaju li neko dublje značenje za vas?

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Srce je srce, od njega ne možeš pobjeći ni da hoćeš:), a zvijezda ima duboku simboliku otkad je čovjeka. Meni se osim te simbolike, posebno sviđa oblik zvijezde, koji je tako kompleksan, zeznut, izvrnut nekako. Baš kao život.

Image
Foto: Marko Grubišić
Image
Marko Grubišić

(FOTO: Marko Grubišić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Kako izgleda proces nastajanja Juno Jewelry – gdje sve počinje i jeste li uključeni u cijeli proces – od zamisli do konačnog proizvoda?

Sve počinje u mojoj glavi puno prije nego kolekcija izađe. Inspirira me neki detalj, situacija i onda oko toga gradim kolekciju. Trudim se da bude tematska, odnosno, da se vrti oko jednog lajtmotiva koji ju pokreće. Uključena sam u apsolutni svaki detalj nastajanja kolekcije jer točno znam što želim, tj.imam jasnu viziju. Veseli me jako taj proces nastajanja. Neopisiv je osjećaj kada nešto gradiš, stvaraš iz ničega.

Image
Foto: Marko Grubišić
Image
Marko Grubišić

(FOTO: Marko Grubišić)

5. Izašla je nova kolekcija 'Sinergija' – što je bila nit vodilja nove kolekcije i koje materijale ste koristili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nit vodilja je bila ljubav, kao nešto što nas pokreće, što nas stvara, bez čega nas ne bi bilo. Za mene je ljubav sve, u svim svojim oblicima. 'Sinergija' priča o bezvremenskoj ljubavi koja ne postavlja pitanja, ništa ne uvjetuje. Jednostavno je tu, sada i uvijek. Materijali su ovaj put srebro, cirkoni i neizostavni crveni končić.

6. Za koga radite svoj nakit – imate li viziju žena za koje bi voljeli da ga nose?

Apsolutno ne. Juno može nositi svatko tko ga poželi nositi, nema nikakvih ograničenja u tom pogledu što se mene tiče. Jako sam ponosna što Juno nose curice od pet godina do žena od 65 godina, te poneki dečko. Najljepše od svega je kad dobijem pohvalu od svojih kupaca. Bude tu i poneke kritike, ali i one su dobrodošle jer na taj način učimo.

Image
Foto: Marko Grubišić
Image
Marko Grubišić

(FOTO: Marko Grubišić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Kakav nakit vi najviše volite?

Nakit koji dizajniram je točno onaj nakit kakav bih i sama nosila. Volim nježan, decentan, jednostavan nakit koji priča neku priču.

8. Nakit je bezvremenski, ali kakav će se nositi ove zimske sezone?

Ako se mene pita ove sezone će nakit biti romantičan, nježan, suptilan, ali opet dovoljan da zasjajite na svakom božićnom/novogodišnjem domjenku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
dlakavost je u modi

Novi trend: presađivanje kose na Venerin brijeg i na obrve

Više s weba