prirodni tretman

Čudotvorni češnjak: pogledajte kako se uz pomoć njega riješiti bubuljica i mitesera!

15.4.2016. u 14:05/ Vijesti.hr

Jedna od beauty prednosti je da češnjak liječi akne. Kad stavite njegov sok na akne ili bubuljice, one će se vidno smanjiti

Homer je češnjak u Odiseji opjevao kao 'biljku spasa', a u Vedama se spominje kao 'sveta božanska biljka i lijek'. Faraoni su ga često davali robovima da bi imali snažno, zdravo i izdržljivo tijelo dok su gradili Keopsovu piramidu, a u ratovima se koristio kao dezinfekcijsko sredstvo.

Neka istraživanja pokazala su da je dobar pri liječenju dijabetesa, raka i bolesti srca. Njemačko istraživanje pokazalo je da je češnjak pomogao tijelu u borbi protiv HIV-a

Češnjal ima brojna pozitivna svojstva poput onih antivirusnih, antibakterijskih i fungicidnih. Snažan je antiolsidans i djeluje povoljno na imunološki sustav s protuupalnim svojstvima. Neka istraživanja pokazala su da je dobar pri liječenju dijabetesa, raka i bolesti srca. Njemačko istraživanje pokazalo je da je češnjak pomogao tijelu u borbi protiv HIV-a.

Jedna od beauty prednosti je da češnjak liječi akne. Kad stavite njegov sok na akne ili bubuljice, one će se vidno smanjiti. Dovoljno je uzeti nekoliko režnjeva i zgnječiti ih. Nanesite zgnječeni češnjak na bubuljicu, i to u nekoliko intervala tijekom dana kako bi ona potpuno nestala. Možete dodati i nekoliko kapi bijelog octa.

Alicin, spoj u češnjaku, pomaže omekšati kožu te je čini glatkom. Ako ste dodali češnjaka u vašu masku, dobit ćete meku kožu poput bebine.

K tome, nemojte trošiti novac na anti-aging kreme. Češnjak je učinkovit i kod oslobađanja lica od bora. Dodajte nekoliko kapi soka češnjaka u masku za lice i primijenite je jednom tjedno.

Ukoliko imate problema s miteserima, uključite češnjak u vašu ishranu. Dodajte malo soka od češnjaka ili zgnječeni režanj u vaš piling za lice te trljate zahvaćeno područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako je prednosti češnjaka iskoristila beauty vlogerica Farah!

Više s weba

Pročitajte još

Image
unesite dio sebe u dizajn

Modni brand sa stavom: nabavite inovativnu majicu s pomponima!

Više s weba