napali ih kritičari

D&G opet 'na tapeti': izvučena reklama koja podsjeća na grupno silovanje

Image

Dolce & Gabbana reklama

Foto: Dolce & Gabbana

Ovaj puta na površinu je izvučena reklama D&G iz kampanje za proljeće/ljeto 2007. na kojoj je prikazana žena kako leži na podu, a nad nju se nadvio polugoli muškarac, koji joj snažno pritišće ruke te ne dozvoljava da se pomakne

17.3.2015. u 19:43/ I.H.

Dolce & Gabbana tim još jednom se našao na udaru kritika, i to samo koji dan nakon što su kritizirali djecu dobivenu putem umjetne oplodnje. Rekli su kako su to djeca kemije i sintetike, maternica je na najam, a sjeme odabrano iz kataloga, te je samo tradicionalna obitelj ona prava.

Ovaj puta na površinu je izvučena reklama iz kampanje za proljeće/ljeto 2007. na kojoj je prikazana žena kako leži na podu, a nad nju se nadvio polugoli muškarac, koji joj snažno pritišće ruke te ne dozvoljava da se pomakne, što izgleda poput grupnog silovanja.

Image

Dolce & Gabbana reklama

Foto: Dolce & Gabbana
Image

Dolce & Gabbana reklama

Dolce & Gabbana

Reklama je u Španjolskoj zabranjena na zahtjev Ženskog instituta, i to nekoliko puta, upravo zbog uvrede ženskog digniteta.

Kad je reklama povučena, ovaj modni duo je odlučio 'stati na loptu'. Barem nakratko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publicistica Kelly Cutrone na Twitteru je objavila tu reklamu te napisala: "Očito je simuliranje grupnog seksa sasvim u redu - ali sintetička djeca i istospolni brakovi nisu - to je životni moto D&G".

Ova reklama pojavila se i u muškoj verziji, no ne tako 'žestokoj'.

Upravo se čita

Image
koliko su slatki?

Odnijeli smo na analizu nekoliko džemova. Jesu li podaci na deklaracijama točni?

Image

Dolce & Gabbana reklama

Foto: Dolce & Gabbana
Image

Dolce & Gabbana reklama

Dolce & Gabbana

Domenico Dolce je za Panorama magazin poručio: "Rođeni ste da imate oca i majku. Barem bi tako trebalo biti. Zato nisam za kemijsku, odnosno 'sintetičku' djecu. Čini se kao da ih birate iz kataloga, a onda im poslije trebate objasniti tko im je majka".

Stoga su upravo zbog te izjave brojni poznati dignuli bojkot, a među njima se prvi našao Elton John, Al Roker, Ricky Martin. Nakon njih su se priključile Victoria Beckham i Courtney Love.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
POZNATI IZ SUSJEDSTVA

Ovako bi slavni izgledali da su sasvim obični ljudi!

Više s weba