Za kosu kao iz salona

Jednostavne i efektne frizure koje možete napraviti same

Image
Foto: Thinkstock

Uz nekoliko koraka savladat ćete izradu najjednostavnijih frizura za koje će mnogi misliti da su napravljene u salonu

2.11.2018. u 12:15/ Život i stil

Nudimo vam nekoliko najjednostavnijih frizura koje možete napraviti kod kuće:

1. Tanke pletenice

U posljednje vrijeme pletenice su postale vrlo popularne u različitim varijantama frizure. Ako želite vašoj kosi dodati neobičan detalj, tanke pletenice odličan su izbor.
Na vrhu kose ispletite pletenice, a na donjem dijelu pramenove kose uvijte u kovrče da dobijete na volumenu. Nanesite lak za kosu. Uzmite tanak pramen kose iznad uha i ispletite tanku pletenicu. Tako napravite i na drugoj strani. Neka kosa djeluje razbarušeno. 

2. Ležeran rep 

Dajte kosi volumen na tjemenu tako što ćete taj dio natapirati. Zatim polakirajte lakom. Uzmite veće pramenove kose pored sljepoočnica i križajte ih dodajući pramenovima druge pramenove kose kao da radite riblju kost. Nastavite sve dok ostatak kose ne skupite u rep. Njega vežite tankom gumicom. Uzmite pramen kose sa stražnje strane repa i njime sakrijte gumicu. Ostatak repića pričvrstite ukosnicom tako da se ne vidi.

3. Kosa pričvršćena ukosnicom

Uvrnite i zakačite kosu odostrga. Žene koje ne vole raspuštenu kosu, jednostavno mogu zakačiti ukosnicu u kosu i imat će zanimljiv detalj s frizurom koja može izgledati casual ili elegantno

4. Grčka punđa

Za ovu frizuru potrebna vam je jedino traka za kosu. Ovisno o željama, možete postići opušten izgled, ali i glamur za vjenčanje. U traku možete uplesti cijelu kosu ili samo dio, a ako prespavate, sutradan ćete imati bujne lokne. Natapirajte već nakovrčanu kosu, umetnite traku i zakačite malene ukosnice da stoji onako kako želite. S ovom frizurom se možete najviše poigrati

5. Bujne lokne   

Lokne iz osamdesetih napravit ćete tako da operete i isfenirate kosu, dodate gela, laka i pjene za održivost. Zatim stavite viklere. Neka stoje barem dva sata za maksimalan efekt. Nakon skidanja viklera, lokne  zapečatite figarom. Našpricajte lakom! 

Image
Foto: pexels
Image
pexels

(Foto: Pexels)

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
sasvim prirodno

Biste li poslušali savjet poznate kozmetičarke i ovo stavili na lice?

Više s weba