estetski problem

Kako se riješiti staračkih pjega na rukama?

Image
Foto: www.profimedia.hr

Na pitanje kako se riješiti staračkih pjega na rukama odgovor može biti - u kućnoj radinosti ili pod budnim okom dermatologa

13.9.2019. u 14:29/ Život i stil

Iako se zovu staračke pjege, mrlje na rukama pojavljuju se i kod mladih ljudi, odnosno bez obzira na godine. Boja im varira s obzirom na tip kože, od svijetlo do tamnosmeđe. Staračke pjege iste su tekture kao i ostala koža, ne bole niti svrbe. Variraju u boji i obliku, a najčešće se pojavljuju na djelovim atijela koji su izloženi suncu - lice, nadlanice, leđa, ramena. Kod ljudi tamnije kože, mrlje su tamnije. 

Kako se riješiti staračkih pjegana rukama?

Staračke pjege ne treba liječiti jer nisu bolest te je motiv njihovog uklanjanja estetske prirode. Postoje kreme za uklanjanje starčkih pjega koje su jeftinije od dermatoloških tretmana, koji, pak, puno brže brišu neželjene mrlje s kože. 

Dermatološki tretmani uključuju lasersko uklanjane hiperpigmentacije, mikrodermobraziju, kemijski piling i krioterapiju. Dermatolog će procijeniti koji je tretman najbolji si obzirom na stanje kože. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Prirodni pripravci za "brisanje" staračkih pjega

U tretiranju staračkih pjega učinkoviti su vitamin C, vitamin B3, ekstrakt duda, pripravci od slatkog korijena te gel od aloe vere, no najpopularniji je način uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja limunovim sokom.

Savjetuje se limunov sok svakodnevno nanosti na područja na kojima su pjege. Ukoliko imate nježniju kožu, limunov sok razrijedite, dok jako osjetljiva koža ne podnosi limunov sok.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je bitno naglasiti da se nakon tretmana limunovim sokom tretirano područje ne izlaže suncu jer može doći do rekacije. 

Staračke pjege imaju više uzroka, a najčešći su sunčanje, hormonalne promjene (osobito u trudnoći), nuspojave nekih lijekova, upale na koži i dijabetes.

Više s weba

Pročitajte još

Image
iznenadit ćete se

Ovo sigurno niste znali: kako se izgovaraju imena najvećih brendova modne industrije?

Više s weba