Lijepa i zdrava koža

Kako smanjiti svrbež i suhoću kože zimi?

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Poštivanje zlatnih pravila nakon svakodnevnog tuširanja tijekom hladnih zimskih mjeseci omogućit će joj da bude mekša, njegovana i gipkija

9.2.2017. u 7:00/ Život i stil
Image
vodite zdrav život

Voda održava kožu lica mladom, ne kreme protiv starenja

Image
vodite zdrav život

Voda održava kožu lica mladom, ne kreme protiv starenja

U ove zimske dane koža je izložena pojačanom utjecaju hladnog zraka, stoga nas ne čudi pojava naglašene suhoće kože i njene ispucanosti. Također, problemi s kojima se osjetljiva koža susreće zimi su i pojačana svrbež te simptomi povezani sa sve više prisutnim atopijskim dermatitisom. O koži je, upravo iz toga razloga, potrebno brinuti od tuširanja pa sve do njege! 

Osobe sa osjetljivom kožom u hladnije dane imaju oslabljenu funkciju zaštitne hidrolipidne barijere kože i neuravnoteženi imunološki sustav. Njihova koža je suha, osjetljiva i iznimno reaktivna.

Osobe koje se susreću s ovim problemom nemaju dovoljno filagrina -  bjelančevina u koži koje osiguravaju adheziju između stanica u vanjskom sloju kože. Osim toga, koži nedostaju lipidi koji se prirodno nalaze na njezinoj površini, a koji je štite od potencijalnih alergena.

Potrebno je ukloniti sve čimbenike pogoršanja ekcema

U tom slučaju, nadražujući uzročnici iz okoline, a koje obično dobro podnosimo, kao što su prašina i određeni kozmetički proizvodi, mogu prodrijeti u kožu i uzrokovati pogoršanje njenog stanja te pojavu suhoće, svrbeži i ostalih ekcema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se smanjile iritacije osjetljive kože koje su naglašene tijekom zimskih mjeseci, potrebno je iz okoline ukloniti sve čimbenike pogoršanja ekcema. To su različiti iritansi, kućna prašina, perje, vuna, sintetika, itd. te mogući potencijalni alergeni kao što su nutritivni alergeni ili inhalatorni alergeni.

Osjetljiva koža mora dobiti vlagu i lipide

Drugi stupanj zaštite je pravilna njega kože, koja obuhvaća izbjegavanje agresivnih sredstava za pranje, korištenje syndeta za pranje te redovito nanošenje neutralnih krema i masti koji se nazivaju emolijensi. Upravo pomoću emolijensa koži vraćamo lipide i vlažnosti te ih iz tog razloga nanosimo višekratno tijekom cijelog života.

Upravo se čita

Image
nema mjesta panici

Kravlje ludilo otkriveno na farmi u Nizozemskoj. Vlasti tvrde da nije opasno za ljude

Koža koja je osjetljiva mora dobivati vlagu i lipide nekoliko puta dnevno kako bi vratila prirodni zaštitni sloj koji je štiti od alergena. Kreme treba nanositi nekoliko puta dnevno kako bi obnovile njenu vlažnost, umirile je i smanjile svrbež. 

Laboratoriji La Roche-Posay svojim istraživanjima neprestano brinu o poboljšanju formula svojih proizvoda, kako bi osobama sa osjetljivom kožom pružili mir i ugodu, posebno u ove zimske dane. Za bolji život osjetljive kože zimi, La Roche-Posay je pripremio posebnu pogodnost – poklon, Lipikar Syndet AP+ (100 ml), uz kupnju Lipikar Baume AP+ balzama (200 ml) za njegu tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
koji pristaje vašoj građi?

Kako odabrati idealan kaput za zimske dane?

Više s weba