a mi ih stalno koristimo

Koje to proizvode dermatolozi nikada ne bi stavili na svoje lice?

Image

Iako su ovi proizvodi veoma popularni, profesionalci su iz izbacili iz svojih rutina za njegu lica

21.5.2019. u 15:35/ Život i stil

Svatko od nas želi imati čistu i sjajnu kožu, no često radimo stvari koje kožu čine još i gorom. Za sve kožne probleme obično se obraćamo dermatolozima koji najčešće imaju zavidno lijepu i njegovanu kožu. No, što mi to koristimo, a da oni nikada ne bi stavili na svoju kožu

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

1. Sprej sa zaštitnim faktorom 

Sprejevi sa zaštitnim faktorima izgledaju kao super rješenje za one koji ne vole ljeti na sebe mazati razne losione i kreme, no oni ipak nisu omiljeni proizvod profesionalcima.

Dermatologinja Rachel Nazarian kaže kako nikad ne koristi ovakve vrste sprejeva jer smatra da oni ne pružaju dovoljnu zaštitu od sunca i štetnih UV zraka. "Polovica proizvoda ostane negdje u zraku, a veoma malena količina dođe do same kože, dok jednu količinu i udahnete", rekla je za portal Huffington Post. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ulja za tamnjenje 

Imamo loše vijesti za one koji se voli pržiti na suncu. "Prvo, ova ulja ne posjeduju dovoljan zaštitni faktor, a drugo, zatvaraju vaše pore", rekao je dermatolog Kenneth Mark. 

3. Kreme za zaštitu od sunca s dodatkom kemikalija 

"Zaista ne volim kemijske kreme za sunčanje. Znam da su sigurne i da su dobre za zaštitu od Sunca, ali smatram da nekad zaista iritiraju kožu i ne želim da mi koža apsorbira takve stvari. Radije ću koristiti prirodne kreme na bazi cinkovog oksida ili titanovog dioksida", rekao je doktor Kenneth.

Upravo se čita

Image
NOVI OBRAT

Drama Hrvata u Zambiji: Zaustavljeni su na aerodromu. Piletić: 'Ne znamo što se događa'

4. Tonik 

Čiste, toniraju i hrane - tri karakteristike zbog kojih koristimo tonike za lice. No, mnogi su dermatolozi priznali kako uopće ne koriste ovaj proizvod. "Neki ljudi vole koristiti tonike, ali ja to ne smatram potrebnim", rekao je dermatolog Samer Jaber

"Mnogi od njih sadrže alkohol koji isušuje kožu. Zato ja lice špricam s ružinom vodicom prije nego što ujutro na njega nanesem vitamin C i kremu sa zaštitnim faktorom. Na taj način kožu hidratiziram, smanjujem upale te hranim", rekla je dermatologinja Jennifer Chwalek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Parabeni

Parabeni su u osnovi konzervansi koji se koriste u kozmetičkim proizvodima koji ograničavaju razvoj bakterija. Najčešće se za kožu koriste metil, etil, propil i butil parabeni, a često se nalaze u hidratantnim kremama, kremama protiv starenja i puderima. 

Tijekom godina, parabeni su stekli veoma lošu reputaciju, iako i dalje ne postoje čvrsti dokazi koji govore u njihovu štetnost. No, dermatolozi ih svejedno ne koriste. "Parabeni su zaista dermatološki tabu, stoga smatram da ih ne trebam koristiti", rekao je Mark.

6. Hotelski sapuni 

"Zaista sam oprezan kada su hoteli u pitanju. Nikada ne koristim hotelske sapune jer jako isušuju kožu. Uvijek nosim moje sapune sa sobom", rekao je Jaber. 

7. Piling 

Svi proizvodi koji u sebi sadrže mikrogranule su apsolutno 'ne' za doktora Nazariana. "Isušuju kožu i loši su, a radije koristim kiseline koje bez mehaničkih i grubih pokreta skidaju mrtve stanice s lica", rekao je Nazarian. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
umirujuća svojstva

Hidrolat lavande – prirodna njega svih tipova kože

Više s weba