malo je puno

Ljepota dolazi iznutra: zdravi i lijepi na najprirodniji mogući način

Image
Foto: Thinkstock

Prava ljepota dolazi iznutra i ne skida se prije odlaska na spavanje. Make-up je može istaknuti, ali ne i stvoriti

1.10.2018. u 13:25/ Život i stil

Ovo su čimbenici koji utječu na to kako ćete izgledati i kako ćete se osjećati, a nisu šminka, odličan frizura i savršeno skrojena odjeća.

Ciklus

Žene imaju tu sreću da im svoje zdravlje mogu projveriti doslovce svaki mjesec, a da ne idu liječniku. Kavo je stanje iznutra reći će vam mjesečnica - redovita i uredna mjesečnica znači da je sve u redu. Promjene u ciklusu alarm su kad je zdravlje u pitanju.

Hormoni

Hormoni poput estrogena i progesterona kada su u balasnu daju ženi prirodni sjaj, oblikuju tijelo i još mnogo toga čine. Priroda se pobrinula za očuvanje ljudske vrste tako što je uredla da su žene najljepše i najpoželjnije u vrijeme ovulacije. 

Image

žena, žene, jesen, kosa

Foto: Pixabay
Image

žena, žene, jesen, kosa

Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prehrana

Osim hormona, prirodnoj ljepoti pridonosi i prehrana. Ne kaže se bez razloga da smo ono što jedemo, a nije ni novost da treba jesti što manje procesuirane hrane, izbaciti šećere, loše ugljikohidrate i "navaliti" na povrće, voće, ribu, orašaste plodove. 

Disciplina

Za dobro stanje organizma, a time i ljepotu, važna je disciplina i red. U određenoj mjeri - naravno. To znači da treba jesti u otprilike isto vrijeme svaki dan, redovito se rekreirati, izbjegavati brzu hranu i ići u isto vrijeme na počinak. 

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Voda

Za sjajnu i blistavu kožu, ali i dobro stanje cijelog organizma treba piti puno vode jer je naše tijelo većinom satsavljeno od vode. Znat ćete da ste unijeli dovoljno tekućine tako što će vam koža biti nahranjena, elastična i blistava te usta neće biti suha.

San

San je još jedna vrlo važna karika u njegovanju prirodne ljepote. Ne postoji bez razloga termin "beauty sleep".  Kvalitetan san obnavlja i tijelo i psihu, briše bore i puni nam baterije. Odlazak na počinak u isto vrijeme svaku večer i sedam - osam sati sna čine čuda za organizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Vježbanje

Naša tijela su stvorena da se kreću, a ne da sjede ili leže većinu dana.
Umjerena tjelovježba - odlazak na aerobik, trčanje, joga uvelike će utjecati na to kako izgledate i kako se osjećate.

Raspoloženje i način prehrane

 Budite svjesni svojih osjećaja jer oni drastično utječu na to što ćete i koliko jesti. Ako smo pod stresom vjerojatnije je da ćemo posegnuti za čokoladom, tjesteninom ili lakoholom. Stoga promotrite kako se osjećate, stanite na loptu i izaberite nešto zdravo za sebe.

Na koncu ne zaboravite: "Sretna žena je lijepa žena". Uživajte u životu, izaberite hobije koji vas ispunjavaju i dobro birajte ljude s kojima ćete se družiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pomoć iz kućne radinosti

Sve što vam je potrebno za blistavu kožu je...soda bikarbona?

Više s weba