sjane i otrovne

Loše vijesti za šminkerice: šljokice su opasne i bit će zabranjene

Image
Foto: Thinkstock

Možete li zamisliti novogodišnji make up bez šljokica? Bojimo se da ćete morati...

4.12.2017. u 13:00/ Život i stil

Naime, izgleda da su šljokice ozbiljno ugrozile ekološki sustav Zemlje i znanstvenici pozivaju odgovorne da ih zabrane. Kao i u svemu, pretjerujemo i sa šljokicama koje su omiljene i kod djevojaka, ali i kod žena.

Evo u čemu je problem: kada se vratimo kući nakon ludog provoda, odlazimo u kupaonicu i skidamo šminku. Šljokice ispiremo s lica i one kroz odvod odlaze u kanalizaciju i oceane. Šljokice se pretvaraju u mikroplastiku, koja je  jedan od najvećih zagađivača okoliša i ne može se razgraditi.

Mikroplastika završava u morskim stvorenjima i pitkoj vodi, što znači kada odvrnete slavinu i napunite čašu s vodom, ponovno ćete susresti svoje šljkoice, no sada ih nećete nanijeti na kožu, oči, obraze ili usne, nego ćete ih popiti i trovati svoj organizam.

Velika Britanija uskoro će zabraniti mikrogranule koje se nalaze u pilnizma za tijelo i ostalim kozmetičkim proizvodima. Ista sudbina čeka i šljkoice koje su omiljene kako među djevojčicma, tako i među djevojkama, ali i ženama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne trebamo čekati da netko zabrani šljokice. Možemo ih se i same odreći i Niovu godinu dočekati sjajne iznutra, a ne izvana. Ustvari, kada sjajimo iznutra, ne trebaju nam šljkoice. Taj se sjaj vidi :)

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
uznemirujući video

VIDEO Maloljetnici divljali u automobilu: 'Boli nas k... ako se zabijemo'. Pa završili u stupu

Više s weba

Pročitajte još

Image
njega iz prirode

Bademovo ulje za tijelo: Njeguje i pomlađuje od glave do pete

Više s weba