Bez jo-jo efekta

Navike i savjeti žena koje su izgubile kilograme i nikada ih nisu vratile

Image
Foto: Thinkstock

Kilograme nije lako otopiti, ali uz savjete onih kojima je to doista pošlo za rukom - može biti jednostavnije

27.12.2018. u 11:13/ Život i stil

Izgubiti kilograme nije nimalo jednostavno kao što se nekima čini, a najveći je problem da nam zdrave navike doista ostanu navike. 

Većina nas ode na rigoroznu dijetu pa od iste odustane i vrati se nezdravom načinu života. Kako nekim ljudima uspijeva izbjeći jo-jo efekt? Žene koje su izgubile pregršt kila, za Woman's Health, otkrile su svoje trikove. 

1. Jedu slične stvari svaki dan, ali pripremljene na različite načine

Mnoge od njih prate 1:1 formulu odnosno u svakom obroku imaju jedan izvor proteina, jedan izvor masti te ugljikohidrata. To često ispadne kao kombinacija istih namirnica, ali kako im ne bi dosadilo uvijek ih pripremaju na drugačije načine. Jedan dan grilaju piletinu, a drugi je peku u pećnici.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

2. Uvijek kuhaju dovoljno hrane i čuvaju ostatke

Pripremanje dovoljno hrane omogućuje im da izbjegnu hranjenje po pekarama i restoranima. Često nakon posla pojurimo do pekare kako bi prekinuli glad, ali ako znamo da nas kod kuće čeka fini obrok - to nećemo učiniti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremanje dovoljno hrane pomaže mi da izbjegnem prejedanje na putu od posla do kuće. Obrok zagrijem i imam ga spremnog i zdravog na tanjuru za čas" , tvrdi Nina. 

3. Piju samo vodu 

Potpuno su izbacile gazirana pića i sokove koji su prepuni šećera i nemaju nikakvu nutritivnu vrijednost. Na taj način si uštede ogroman broj kalorija u danu ili po izlasku na piće. Biraju još limunadu i zelenu čaj, a u kavu stavljaju rižino ili zobeno mlijeko. 

"Nikada ne pijem sokove i zašećerena vitaminska pića. Biram crnu kavu, zeleni čaj, vodu i limunadu. Izbacivanje praznih kalorija pomoglo mi je da izgubim 20 kila", otkriva Summer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PRAVA PREDSTAVA

RTL Danas donosi snimku o kojoj bruji cijeli Sabor. Pogledajte kako saborska straža izvodi Grmoju!

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
Image
Thinkstockphotos.com

(FOTO: Thinkstock)

4. Pripremaju doručak noć prije

Ujutro u žurbi nerijetko uzmemo pecivo na putu do posla. To nam, nažalost, nosi takav tempo života, ali to se ne događa ako nas ujutro čeka zdravi i gotov doručak. 

"Pripremim ga noć prije tako da nemam izliku da odem bez da pojedem nešto. Ako preskočim doručak, uvijek na kraju kupim nešto nezdravo u pekari ili iz aparata", otkriva Michelle. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ne vjeruju u cheat-day

Cheat day je popularna metoda gubljenja kilograma, a znači da jedan dan u tjednu jedemo što želimo. Međutim, ove se žene ne slažu s tim.

"Nemam više 'cheat day' jer smatram da su svi dani, vikendi, odmori dio mog zdravog načina života", dodaje Summer. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Frakcijski laser

Savršena koža: kako se jednostavno riješiti ožiljka, bora, pigmentacije i ostalih oštećenja

Više s weba