traže vješalice, a ne osobe

Nehumana modna industrija: ima 180 centimetara, 57 kilograma i rekli su joj da je predebela

26.8.2015. u 10:24/ Vijesti.hr

Iako ima tijelo kao iz snova, švedska manekenka Agnes Hedengar ne može naći posao jer joj modni agenti tvrde kako je prevelika sa svojih 57 kilograma i 180 centimetara visine

Iako nam se činilo kako je modna industrija odustala od anoreksičnih modela, to je daleko od istine. Švedska manekenka Agnes Hedengar visoka je 180 centimetara i teška samo 57 kilograma, ali je, prema riječima modnih agenata - prevelika je da bi bila manekenka.

Stoga, 19-godišnja Šveđanka odlučila je snimiti video kojim bi upozorila na nerealne i nezdrave, pa čaki i po život opasne, zahtjeve modne industrije.

Agnes je kazala kako se modelingom bavi već pet godina, ali sada više ne može dobiti posao jer je 'prvelika'.

"Moja guza je prevelika, moji bokovi su preširoki. To mi kažu agenti. Mnogo mi se njih javi kada vidi moje fotografije, ali kada dobiju moje proporcije, odustanu od suradnje", naglašava manekenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon još jedne osude modne industrije, koja tjera djevojke u ozbiljne poremećaje prehrane istovremeno im nabijajući osjećaj manje vrijednosti, Agnes je poručila svima da vole svoja tijela i neka im nitko drugi ne kaže da nisu lijepe.  

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Više s weba

Pročitajte još

Image
začepljene pore

Maske za lice: Kako prirodnim putem ukloniti mitesere?

Više s weba