Play logo
ZA ZDRAVU KOSU

Njega kose maslinovim uljem: ovo su najveće dobrobiti maslinovog ulja

Image
Foto: Thinkstock

Maslinovo ulje nije dobro samo za naše zdravlje, već i za zdravlje naše kose. Pročitajte koje su sve dobrobiti njege kose maslinovim uljem

17.7.2018. u 14:00/ Život i stil
Play logo

Maslinovo ulje oduvijek je poznato kao pravi lijek iz prirode. Zahvaljujući njegujućim i ljekovitim vrijednostima, djelotvorno djeluje na naše tijelo. Između ostaloga, njeguje i kosu, čineći ju tako sjajnijom, čvršćom i elastičnijom.

Maslinovo ulje dobiva se prešanjem zrelih plodova masline, a ona najkvalitetnija ulja dobivena su hladnim prešanjem. Upravo to ulje ujedno je i najbolje za njegu naše kose.

Play logo

Zahvaljujući posebnom sastavu, maslinovo ulje potiče cirkulaciju vlasišta i tako, između ostaloga, stimulira rast kose. S obzirom na to, ispada da maslinovo ulje pomaže i kod ubrzanog rasta kose.

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Ono po čemu je maslinovo ulje još poznato jesu učinci na oštećenu i slabu kosu. Naime, način na koji ulje djeluje na kose mogao bi se opisati kao 'njegujuć'. To znači da maslinovo ulje može izliječiti izrazito oštećenu kosu te joj vratiti onaj stari sjaj. Ovakvo nešto posebno je dobro za sve žene koje godinama muku muče sa oštećenom, obojanom i slabijom kosom.

Play logo

Maslinovo ulje također sprječava pojavu prhuti, smanjuje opadanje kose, pomaže kod masne kose te kosi daje poseban sjaj. Sve su to dobrobiti zbog kojih ljudi redovito koriste maslinovo ulje, a posebno žene kojima je želja imati uvijek lijepu, ali još važnije zdravu kosu.

 Pročitajte još:

Play logo

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
sad me vidiš, sad ne

Tražite savršeno mjesto za tetovažu? Imamo nekoliko prijedloga

Play logo

Više s weba