Moguće je

Nova 'Super ugljikohidrati dijeta' tvrdi da možete gubiti kile i jesti kruh

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Ugljikohidrati možda ipak nisu najgori neprijatelj vaše linije

9.8.2018. u 10:12/ Život i stil

Već godinama se ugljikohidrati smatraju najvećim neprijateljem onih koji žele izgubiti koju kilu pa tako bježe od pekara, kruha, krumpira, riže i svega finoga kao vrag od tamjana. 

Međutim, nova dijeta pod nazivom 'Dijeta superugljikohidratima' pokazuje svima da nije potrebno izbaciti svaki ugljikohidrat s menija. Upravo suprotno: promovira ih! 

Iako drastično izbacivanje ugljikohidrata iz prehrane može dovesti do brzog i naglog gubitka kila, stručnjaci to nikako ne preporučuju, a tvrde da je jedini zdravi put do dobre linije kombinacija svih makronutrijenata i uravnotežena prehrana. 

To shvaća i Bob Harper, kreator superugljikohidratne dijete koji promovira unos pravih ugljikohidrata poput smeđe riže, batata i kruha od cijele zrni. To su namirnice koje predstavljaju najbolji izvor energije za tijelo, a treba im duže da se razgrade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Nažalost, ova dijeta, unatoč primamljivom nazivu, ne odobrava prehranu bogatu keksima, tortama i pomfrijem, a zdravi ugljikohidrati trebaju se konzumirati u jutarnjim satima. 

Upravo se čita

Image
DRUGAČIJE SVJETLO

Ovaj detalj otkriva značenje Horvatove geste na bizarnom intervjuu: Evo o čemu je riječ

Dijeta superugljikohidratima omogućava ljudima da se lakše drže dijete jer ne zahtjeva iznimni psihički napor koji inače dijete uključuju zbog odricanja i zabranjenih namirnica. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
TKO JE TOP, A TKO FLOP?

Modni (ne)uspjesi u velikoj hrvatskoj noći!

Više s weba