Ogledalo osobnosti

Novi život: Natascha Kampusch postaje dizajnerica nakita kojim želi pomoći drugima u teškim trenucima

Image
Foto: Daniel Bockwoldt/DPA/PIXSELL

Natasha vlastitom dizajniranom kolekcijom nakita "Fiore" želi pomoći svima koji će ga nositi u teškim trenucima. Cvijet za nju ima važno značenje, tako da je i glavni simbol njezine kolekcije

21.8.2017. u 10:00/ Život i stil

Natascha Kampusch oteta je s ulice, na putu kući iz škole, kad je imala samo 10 godina. Wolfgang Priklopil oteo ju je 1998. godine, a mlada djevojka živjela je u užasnim uvjetima sve dok nije uspjela pobjeći, osam godina poslije.

Osam godina bila je zatočena u podrumu, koji je više ličio tamnici, u predgrađu Beča. Pobjegla je 23. kolovoza 2006. godine. Priklopil ju je tretirao kao ropkinju, prisljavao ju da kuha i čisti za njega dok je živjela u malom podrumu ispod garaže. Kao da to nije bilo dovoljno, bila mu je i seksualna ropkinja.

Sada Natasha vlastitom dizajniranom kolekcijom nakita "Fiore" (cvijet) želi pomoći svima koji ga nose u teškim trenucima. Cvijet za nju ima važno značenje, tako da je i glavni simbol njezine kolekcije koja bi trebala biti u prodaji krajem sljedeće godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cvijet, koji se nalazi u mojim nacrtima, ima zavoj na stabljici, ali ipak ide strmo prema gore." "N" simbolizira samu Natashu, koju je zatočeništvo 'bacilo' prema dolje, ali se ipak strmo i jako vratila natrag u život.

"Svi bi trebali nositi moj nakit, od 13-godišnjakinja do 80-godišnjakinja!", naglasila je u intervjuu za News. Kampusch se nada da će njezin "nakit dati nadu nositeljima."

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

"Ako netko treba razgovarati ili ima tešku situaciju ispred sebe,trebao bi pogledati moj cvijet i pomisliti:  ako je Natasha to mogla učiniti, onda mogu i ja!"  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakit je gotovo ogledalo moje osobnosti, a ljubav prema biljkama znak je koliko volim život. Željela bih biti žena, a ne dijete iz podruma", rekla je za News.

33-godišnja Natasha više se ne vidi kao žrtva i možda je pronašla svoj pravi poziv.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
za svježije lice

Vrećice ispod očiju: Zbog čega nastaju i kako ih se riješiti?

Više s weba