manekenke jedu maramice

Otkriveni šokantni detalji iz modnog svijeta

Image
Foto: AP Images

Kristie Clements, bivša urednica australskog izdanja Voguea, u knjizi objašnjava kako postoji mršavo, ali i 'pariški mršavo' - temin koji opisuje model koji svoje ionako krhko tijelo izgladnjuje do anoreksičnosti, a sve kako bi dobile posao na velikim modnim revijama.

3.4.2013. u 14:32/ RTL

Bivša urednica australskog izdanja Voguea u svojoj je knjizi "The Vogue Factor" otkrila zastrašujuće detalje o modnoj industriji.

Kristie Clements tako tvrdi da su se manekenke znale danima prije revije izgladnjivati te su čak jele papirnate maramice kako bi osjećale sitost!

Image
Foto:
Image

U knjizi objašnjava kako postoji mršavo, ali i 'pariški mršavo' - temin koji opisuje model koji svoje ionako krhko tijelo izgladnjuje do anoreksičnosti, a sve kako bi dobile posao na velikim modnim revijama.

Autorica knjige se prisjetila i jednog snimanja koje je trajalo tri dana, a da pritom manekenka nije pojela niti jedan obrok. Na kraju je jedva stajala na nogama i držala oči otvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kirstie Clements je naprasno dobila otkaz u svibnju prošle godine nakon što je 25 godina radila za taj modni časopis.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pastelni hit

Brušena koža i svilene vezice kao najljepši vjesnici proljeća

Više s weba