Tako kažu

Ovo je točan redoslijed kojim treba nanositi šminku

Image
Foto: Thinkstock

Ne moramo imati na sebi cijelu 'fasadu' kako bi se osjećali bolje, ali na loše dana malo ruža čini razliku...

3.11.2018. u 9:20/ Život i stil

Make up nam pomaže kod samopouzdanja i to ne možemo poreći. No, s vremena na vrijeme može nam se činiti da ne znamo kojim redoslijedom bi što stavili. Za najbolje rezultate, ovo je pravi redoslijed:

Prije nanošenja šminke, dopustite da krema za lice ili zaštitni faktor stoji 30 minuta. I zapamtite: kada je riječ o slojevitosti šminke, najprije morate razmotriti teksturu. Kreme, gelovi i tekućine trebali bi se nanositi prije bilo kakvih prašaka. Neka vam to bude polazna točka, a zatim gradite i prilagodite prema onome što vam najbolje odgovara.

1. Podloga ili BB krema

Potražite tekuću podlogu ili BB kremu, ovisno o željenoj razini pokrivenosti. Mnoge formule imaju čak i ugrađene serume i druge sastojke za jačanje kože te se mogu koristiti umjesto redovne krema za lice, čime ćete uštedjeti korak u svojoj rutinskoj rutini. Ako vam je draža mineralna podloga u prahu,  ne zaboravite da je glavno pravilo da prvo stavite tekuću podlogu, pa zato prvo nanesite formulacije kao što je korektor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Korektor

Iako postoje različite teksture, potražite onu koja će izjednačiti ton kože. Idealno je za podočnjake upotrijebiti korektor koji je jedan ton svijetliji. Imate izjednačenu kožu? Preskočite stavljnje baze u potpunosti ili stavite malo na problematična mjesta. 

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

3. Blush, highlighter ili bronzer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za besprijekoran završni izgled vašeg tena, tu su rumenilo, highlighter ili bronzer. Ako želite koristiti više toga, zapamtite na pravilo kreme ispod praha.

4. Sjenilo za oči

Ako koristite sjenilo za oči u obliku kreme, stavite ga ispod olovke, dajući mu vremena da se 'ustabili' prije primjene bilo kojeg drugog proizvoda oko područja oko očiju. Upotrijebite tamnu nijansu u naboruima kako bi oči izgledale svjetlije i šire.

5. Maskara 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj proizvod koji bi većina žena nosila pusti otok, zahtijeva samo nekoliko slojeva koji će vam pomoći da otvorite cijelo lice - da vaše oči izgledaju veće i bjeloočnice izgledaju sjajnije. Ako imate masnu kožu ispod očiju, možete preskočiti donje trepavice.

6. Boja usana

Uz toliko proizvoda za usne, može se činiti da postoji milijardu načina da popunite vaš izgled. Ako želite zadržati snažniju ili pigmentiraniju boju, najprije koristite lip liner, ne samo za rubove već i njime ispunite usnice. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sve njegove prednosti

Maslinovo ulje za lice: kada i kako ga koristiti

Više s weba