tajne prirodne kozmetike

Pogledajte kako sami možete napraviti ruž za usne!

2.9.2014. u 18:25/ RTL

Otkrivamo vam neke tajne velikih majstora prirodne kozmetike. Budući da se u kupljenom ružu za usne kriju razne kemikalije, primjerice nafta, nije loše znati kako taj ukras, koji često pojedemo, učiniti što ukusnijim i što manje otrovnim.

Milijuni žena diljem svijeta svakodnevno koriste ruž za usne. Istraživanja pokazuju da neke od njih tijekom dana čak 20 puta nanose novi sloj ruža ne bi li popravile izgled, no jako malo njih zna da time u organizam unose brojne otrove poput olova, aluminija, kroma, bakra, nikla, titanija, nafte i parabena, a još manje ih zna da se potpuno bezopasan ruž može napraviti u vlastitoj kuhinji.

"Ovi ruževi su bolji jer znate što ste stavili u njih, nemaju nikakvih konzervansa, možete ih koristiti tri do šest mjeseci bez problema", kaže MirjanaKeser, autorica knjige Recepture iz bakinog sjećanja.

A sam postupak izrade uopće nije tako težak.

"Koristimo bijeli vosak, shea maslac, kokosovo, jojobino i ricinusovo ulje. Sve su to hladno prešana nerafinirana ulja i rastopit ćemo ih u vodenoj kupelji", pojašnjava Keser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će se rastapati jedno desetak minuta i dalje raditi ruž", dodaje.

Nakon prve faze ni za drugu vam nije potreban magisterij, dovoljno je samo odabrati boju koju želite imati na usnama.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

"Odabrali smo boju koju želimo u našem ružu i povezali smo ih rižinim puderom. Kad smo bojice dobro povezali i razmutili onda smo ih stavili u bazu koju smo prije toga razmutili u toploj kupelji i to smo povezali ne u vrućoj već u toploj kupelji", kaže Keser.

"Boje su isključivo prirodnog podrijetla, čisto prirodni sastojci dobiveni iz minerala ne mogu izazvati alergije", pojašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovih kratkotrajnih postupaka, sijedi jedan još lakši, odabir ambalaže. No naš posljednji korak ipak je testiranje u rukama profesionalaca. Vizažistica koja svakodnevno brine za savršen izgled RTL-ovih zaštitnih lica, a ponekad i naših, dala je svoj sud.

"Lijepo se nanosi. Kažu da žene pojedu i do tri kile ruža kroz život pa je dobro da možda pojedu nešto prirodno", rekla je vizažistica JosipaBrigljevićŽupan.

I napomena na kraju, za korištenje ruža nije potreban profesionalac.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ili prihvatite svoje tijelo

Ako želite veće grudi, morate posegnuti za...pastom za zube?

Više s weba